Nu jau būs ceturtais gads kopš Bruknas muiža Dāviņu pagastā vasarā ir kā labestības un mīlestības saliņa, kur iedvesmu, spēku, ticību un emocijas gūst mūziķi, mākslinieki un apmeklētāji labdarības lielkoncertā “Uzcel savu baznīcu!”. Šo svētdien, 5.jūlijā plkst.17.00 visi ceļi vedīs uz gleznaino Bruknas muižas dārzu, kur varēs baudīt iemīļotu mūziķu sniegumu. Jau pieteiktajiem dziedātājiem - Olgai Rajeckai, Aijai Andrejevai, Aivaram Hermanim, Kārlim Kazākam, Martam Kristiānam Kalniņam, Kristīnei Kārklei – Puriņai, Ralfam Eilandam un grupa PeR, Mikam Dukuram, Lady’s Sweet, Normundam Rutulim, grupām „Putnu balle” un „Willow Farm”, pievienojušies arī Goran Gora, L.V. /NeParasts Bars, Dūdumu ģimene un citi, lai dāvātu savu mūziku kopējam mērķim – baznīcas būvniecībai.

Kā akmens likts pie akmeņa, lai taptu baznīca, tā dziesmas ieaudušās varenā vainagā, kura pievilcība un spēks ir tik varens, ka Bruknas vārds ir aizskanējis tālu, arvien piepulcējot jaunus māksliniekus. Savukārt tie, kuri reiz pabijuši labdarības lielkoncertā “Uzcel savu baznīcu!”, ir priecīgi atkal atgriezties.

Esot Bruknas muižā, noteikti jāvelta laiks nesteidzīgai pastaigai, lai aplūkotu un savām acīm redzētu gan sakopto muižu, gan tās krāšņo vidi, kuru visapkārt muižai savām rokām izveidojuši „Kalna svētību kopienas” ļaudis. Meklēdami ceļu ārā no atkarību posta, šie ļaudis priestera Andreja Mediņa vadībā spējuši veikt brīnumus. Gan ar savu dzīvi, gan ar grūtā darbā izveidotu brīnišķu pasauli.

Labdarības akcijas „Uzcel savu baznīcu!” mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001. gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju. Kopienas garīgā aizbildne ir svētā Māte Terēza no Kalkutas. 2011. gada 31. maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes sākās starpkonfesiju kapelas būve.

Uz Bruknas muižu visērtāk nokļūt, braucot no Rīgas uz Bausku pa A7, pirms iebraukšanas Bauskā nogriezties pa kreisi virzienā uz Vecsauli (P87), braukt līdz Ozolainei (18 km), pagrieziens pa kreisi līdz Bruknai (5 km) un Bruknā jāgriežas pa labi 1 km. www.bruknaskopiena.lv/

Koncerts ilgs vairākas stundas, tādēļ akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi savas sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Ieeja labdarības lielkoncertā “Uzcel savu baznīcu!” pret ziedojuma kartēm, kuras 8, 10 un 15 EUR apmērā iegādājamas visās Biļešu paradīzes kasēs un mājas lapā www.bilesuparadize.lv/events/event/42829. Visi ienākumi tiks novirzīti baznīcas celtniecībai Bruknā.

Vairāk par akciju "Uzcel savu baznīcu!": www.facebook.com/KalnaSvetibuKopiena