Par jogu un ceļu līdz šim garīgajam piedzīvojumam, kas popularitāti gūst visā pasaulē, varam lasīt aizvien biežāk. Cilvēki, kuri to iepazinuši, vēlas dalīties labajos notikumos, kas ar viņiem noticis. Un, ja kādam šis labais stāsts dod iedvesmu risināt problēmas, ar kurām cīnās daudzi, tad dalīties ar  iespaidiem  ir skaists pienākums. Par savu pieredzi stāsta dziedošās dvīņu māsas Katrīna un Ana Drozdovičas.

Mūsu tikšanās ar jogu notika pavisam nejauši, bet tieši īstajā laikā! Pirms pāris gadiem, aktīvi koncertējot un muzicējot, mēs sapratām, ka ejam nepareizajā virzienā, jo vairs neizjutām gandarījumu par to, ko darījām, un, līdzīgi kā tas notiek ar daudziem radošo profesiju pārstāvjiem,  arī mūsu vecuma jauniešiem, sajutāmies apmaldījušās, nedrošas un nepatiesas pret sevi. Bija posms, kad mēs pārstājām pamanīt labo tajā, ko darījām, neizbaudījām mūziku, sākām pievērst pārāk lielu uzmanību naidīgiem komentāriem un baidīties no publikas. Bijām pazaudējušas jebkādu pārliecību par sevi. Sapratām, ka tā vietā, lai dzīvotu priekš sevis, mēs mēģinām pielāgoties un izpatikt citiem. Tas bija depresijas un panikas lēkmju laiks, kas sakrita arī ar pārmaiņām mūsu personīgajā dzīvē, jo sākām dzīvot katra savu dzīvi un veidot mums jaunas un neizzinātas attiecības. Viss bija sagriezies ar kājām gaisā. Bija jāmācās pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kas izsita mūs no iekšējā līdzsvara un lika sajusties nedrošām par sevi un savu nākotni.

Neapzināti sākām meklēt risinājumus, kā stiprināt sevi - sākām dziedāt lieliskajā Rīgas Gospelkorī, kas aizrāva ar garīgumu un ticību. Sapratām, ka jāpazūd no publiskās vides un jāpavada vairāk laika ar sevi un ģimeni. Meklējot iespējas kā sevi fiziski nodarbināt, nolēmām pirmo reizi izmēģināt jogu. Un, likumsakarīgi pēc kādas pasniedzējas ieteikuma, iepazinām Kundalini jogu, kas ir muzikāla, dinamiska un mums ļoti piemērota. Nenojautām, ka tieši šis jogas virziens sniegs mums ne tikai fizisku slodzi, bet arī garīgu mierinājumu.

Tagad, pateicoties jogai, jūtamies daudz labāk, stresa pilnās dienās nodarbību gaidām kā glābiņu. Praktizējam meditāciju un relaksēšanos arī  mājās. Tagad skatāmies nākotnē daudz optimistiskāk. Joga palīdz mums mīlēt un pieņemt sevi, paļauties uz Dievu un tikt galā ar ikdienas stresu. Tā ir atgriezusi ticību sev un saviem spēkiem. Un ļauj daudz mierīgāk uztvert dažādus sīkumus, kam agrāk izdevās  izsist mūs no emocionālā līdzsvara.

Uz Saulgriežu jogas un mūzikas festivālu dosimies pirmo reizi, gaidām lieliskas lekcijas, mūziku nakts stundās un klusuma laiku pašām ar sevi. Uz tikšanos Saulgriežu jogas un mūzikas festivālā jau šajās brīvdienās!