„Zupas terīne vai Kvēlošas  kaisles”

Komēdija ar dziesmas un spēles elementiem divos cēlienos pēc tāda paša nosaukuma Roberta Lamure lugas.

Uzveduma ilgums-2 stundas un 20 minūtes

Lomās:

Krievijas tautas māksliniece Ņina Usatova,

Krievijas tautas mākslinieks Igors Skļjars, Andrejs Urgants,

Nopelniem bagāta Krievijas māksliniece Zoja Burjak,

Nopelniem bagātā Krievijas māksliniece Svetlana Pismičenko, u.c.

Izrāde ir izveidota atbilstoši visiem žanra likumiem. Izrādē ir viss, lai tā gūtu panākumus: aizraujošs sižets, intriga, komiski personāži, izsmalcināts smalks franču humors, kuriozas situācijas, absurdas apstākļu sakritības, negaidīti notikumu pagriezieni, vārdu un nozīmju spēles, spožs teātra un kino aktieru sastāvs, laba mūzika.

Lugas sižeta notikumi norisinās starp svētīgajiem Bordo vīna dārziem. Mantojums, alkatība un mīlas intriga kļūst par komēdijas varoņu savstarpējo attiecību galveno līniju. Galvenajai varonei, tantei Violetai, kuru atveido lieliskā Ņina Usatova, izmantojot visdažādākos trikus un mīlas intrigas, nākas slēpti cīnīties ar daudzajiem radiniekiem, kuri plāno noslēgt izdevīgu darījumu ar mantojuma, ģimenes vīna dārzu pārdošanu.

Iegūt Violetas tantes naudu var tikai, tēlaini runājot „sasitot veco terīni”, tātad piebeidzot veco dāmu. Vispirms Pols, bet pēc tam arī citi godprātīgi cilvēki, kas kopumā diezgan labi attiecas pret Violetas tanti, bet apstākļu spiesti iesaistās šajā notikumā, nonāk pie liktenīgā lēmuma…

Taču Violeta nav ar „pliku roku ņemama”.

Biļetes var iegādāties šeit