Laimai Vaikulei šī vasara ir īpaši darbīga, jo koncerti “Laima Vaikule Rendez-vous” Dzintaros pulcēs īstu zvaigžņu sastāvu, kas prasa attiecīgu gatavošanos. Laima pati izvēlējusies un uzaicinājusi Latvijas, Krievijas, Ukrainas un Gruzijas māksliniekus, kas būs viņas viesi, pati rūpējas par koncertu programmu, atlasa dziesmas zvaigžņu duetiem un domā par scenogrāfiju. Vienalga, vai mūsu lieliskā un vienmēr mobilā dziedātāja atrodas savās mājās Jūrmalā, vai kādā citā pasaules malā, jaunumu plūsma un gaidāmo viesu saraksta papildinājumi neapsīkst. 

Laima Vaikule: “Katrs no šiem māksliniekiem pulcē pilnas zāles, taču dziedāt duetā – tas būs īpaši. Divas enerģētikas, divas attieksmes, divas pazīstamas personības – un dziesma skan citādāk. Tas man šķiet pats interesantākais.”

8. jūlijā Laimas viesi būs latviešu estrādes zvaigznes – Intars Busulis, Linda Leen, Jānis Stībelis un Andris Ērglis. Ar dažiem no viņiem dīva sastrādājusies arī agrāk, ar dažiem viņa uz skatuves tiksies pirmoreiz. Nupat noskaidrojies, ka latviešu estrādes zvaigznēm pievienosies arī viena no slavenākajām krievu estrādes solistēm Jeļena Vaenga, kura pēdējos gados regulāri saņēmusi Krievijas mūzikas industrijas prestižo balvu “Zelta gramofons”.

9. jūlijā kopā ar Laimu uzstāsies atraktīvā kiča superdīva Verka Serdjučka (pilnā komplektā ar dejotājiem, pūtējiem un slaveno “mammu”) no Ukrainas, Krievijas popmūzikas un mediju slavenība Boriss Moisejevs, Maskavas rokenrola izcilība Valērijs Sjutkins, leģendārā 1980. gadu Pēterburgas bītkvarteta “Sekret” līderis Maksims Leonidovs un Gruzijas estrādes primadonna Nani Bregvadze.

Abos koncerts Laima dziedās gan solo, gan duetā ar saviem draugiem. Kā jau svētkos, neiztiks arī bez pārsteigumiem – tādēļ dažu VIP viesu vārdi vēl tiek paturēti noslēpumā.

Vaicāta par dažviet pavīdējušo “Laima Vaikule Rendez-vous” salīdzinājumu ar festivālu “Jaunais vilnis”, Laima tikai pasmaida: “Tur nav nekā kopīga, tie ir divi dažādi stāsti. Vienkārši es dzīvoju Jūrmalā. Te ir manas mājās un šos koncertus es gribu kā vasaras svētkus – ar saviem draugiem un uzticamajiem klausītājiem. Tas arī viss. Nekādu zemtekstu vai paralēļu. Tikai Jūrmala, vasara, draugi un mūzika.”