«Jo vairāk autovadītāju 2016. gada 11.janvārī atstās savas mašīnas mājās, jo mazāk būs sastrēgumu vakarā un jo ātrāk no ielām notīrīs sniegu. Lūdzu, ja iespējams, atstājiet rīt automašīnu mājās,» aicina Nils Ušakovs. «Taisnības labad» viņš paskaidro, ka automašīnu īpašnieki maksājot ne mazums nodokļu, bet sabiedrisko transportu neizmanto, tāpēc esot tikai pilnīgi taisnīgi, ja dažas reizes gadā kopējā labuma vārdā viņiem tiek ļauts bez maksas vizināties sabiedriskajā transportā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs savā «Facebook» lapā publicējis paziņojumu, ka pirmdien, 11.janvārī, būs spēkā tā dēvētās «puteņa biļetes», kuras automašīnu īpašniekiem ļauj sabiedrisko transportu izmantot bez maksas, uzrādot transportlīdzekļa tehnisko pasi.


Ušakovs norāda, ka rīt ap plkst.14 Rīgā sāks snigt, un snigšana turpināsies līdz pat pusnaktij. Visvairāk sniega būšot tieši laikā, kad visi pēc darba brauks mājās, tāpēc sniega tīrīšana būs apgrūtināta, jo tehnika stāvēs sastrēgumos kopā ar visiem pārējiem braucējiem.

Lai mazinātu sastrēgumus, autovadītāji tiek aicināti izmantot sabiedrisko transportu, ļaujot tajā braukt bez maksas, uzrādot savas automašīnas tehnisko pasi. Pie šofera iet un rādīt dokumentus nevajadzēšot - tie būs jāuzrāda tikai «Rīgas satiksmes» kontrolieriem.

Šo iespēju var izmantot jebkura no ģimenes pilngadīgām personām, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Tas apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.


Uz maršruta taksometriem «puteņa biļetes» neattiecas. Atgādinām, ka automašīnu īpašnieku pārvadāšana bez maksas sabiedriskajā transportā ir Rīgas mēra Nila Ušakova ideja, kura periodiski īstenota tikai viņa vadītās pašvaldības laikā.