Analizējot vairāk nekā 13 tūkstošus pēdējā gada laikā Latvijā pārdoto biļešu, lētu aviobiļešu meklēšanas portāls Lidotleti.lv noskaidrojis, ka vispieprasītākie ir ekonomiskie lidojumi uz Londonu un Dublinu. Otrajā vietā ierindojas lētās aviobiļetes darījuma braucieniem uz Maskavu, Vīni un Briseli. Trešo vietu ieņem īsi avioceļojumi uz Oslo, Milānu un Frankfurti.

Pastāvīgs pieprasījums Latvijā ir arī pēc lētām aviobiļetēm atpūtas ceļojumiem uz Spāniju, Franciju un Portugāli, konkrētāk - Parīzi, Barselonu, Maljorkas un Tenerifes salām, Alikanti un Faro. Portāls Lidotleti.lv šos datus ieguvis, analizējot vairāk nekā 13 000 pārdoto aviobiļešu laika posmā no aizvadītā gada 25. oktobra līdz 2015. gada 25. oktobrim.

“Lētās vai “low cost” aviobiļetes Latvijā tagad kļuvušas pieejamas daudz plašākā virzienu klāstā, jo zemo cenu aviokompānijas nemitīgi palielina reisu skaistu un atver arvien jaunus lidojumu virzienus. Vairākas zemo cenu aviokompānijas kļuvušas arī ļoti demokrātiskas attiecībā uz pasažieru bagāžu, piemēram, “Norwegian Airlines” tagad jau piedāvā 2 bezmaksas bagāžas vienības,” stāsta portāla Lidotleti.lv vadītāja, SIA „Latvia Travel D” valdes locekle Marija Stupiņa.

Salīdzinot regulāro reisu aviokompāniju un zemo cenu aviokompāniju aviobiļešu cenas, Lidotleti.lv konstatējis, ka piemēram, vienā konkrētā virzienā - Tenerife, lidojuma cena no Latvijas var atšķirties gandrīz divas reizes. Šā gada augustā lidojumi abos virzienos Rīga - Tenerife un atpakaļ, Lidotleti.lv vidēji bija nopērkami kopā par 320 eiro, kamēr iegādājoties šos pašus lidojumus pie aviokompānijām, kuras izpilda regulāros reisus, piemēram AirBaltic, AirBerlin, Iberia, vidējā cena augustā bija aptuveni 530 eiro. Tātad ietaupījums vienam cilvēkam vienā ceļojumā ir vismaz 200 eiro.