Ja transportlīdzeklis iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, ātro palīdzību varēs izsaukt, izmantojot tā saucamo e-zvanu, kas iebūvēts transportlīdzeklī. To paredz Eiropas Savienības (ES) prasības, un šādu sistēmu Latvijā plānots ieviest no 2017.gada 1.marta. Saeima ceturtdien, 22.oktobrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Elektronisko sakaru likumā, paredzot e-zvana ieviešanu regulējumā.

Likuma grozījumi regulējumā ievieš e-zvana definīciju, kā arī pienākumu elektronisko sakaru komersantiem nodrošināt šāda zvana bezmaksas izsaukumu, identifikāciju un maršrutēšanu.

Latvijā valsts politiku vienotā ārkārtas palīdzības izsaukuma numura 112 un e-zvana jomā īsteno Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

E-zvana ieviešana ir viena no Eiropas Komisijas virzītajām pamatiniciatīvām satiksmes drošības jomā, un tās mērķis ir ceļu satiksmes negadījumā cietušo iedzīvotāju dzīvību glābšana. ES dalībvalstīm ne vēlāk kā 2017.gada 1.oktobrī jāievieš e-zvana ārkārtas izsaukumu centrāļu infrastruktūra, kā arī jānodrošina, lai šāda zvana izsaukumu apstrāde pakalpojuma lietotājiem būtu bezmaksas, iepriekš norādījuši likuma grozījumi autori.