Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V) sociālajā tīklā facebook dalījusies ar pašas pārbaudītu gardas siera kūkas recepti, kā vēsta portāls Nra.lv.

"Šī gada lielais atklājums man ir Islandes jogurts Skyr - beztauku, ar augstu olbaltuma sastāvu. No tā var gatavot dažādas garšīgas lietas. Lūk, siera kūkas recepte, kura radusies pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem. No šī daudzuma iznāk 12 krietni gabaliņi.

250 g Selgas rudzu un auzu (1:1) cepumus sadrupina. Sajauc ar 85 g izkausēta sviesta un pārslaka ar 2 ēdk auksta ūdens. Vienmērīgi ieklāj tortes formā, liek ledusskapī. 

Sasilda 160 g sviesta. Tajā iemaisa 85 g miltu, 1/2 tk saberztu tonkas pupiņu (bez Tonkas pupiņām var iztikt, bet ar tām - īpaša garšas nianse, kas citādi nav iegūstama), rīvētu 1 citrona miziņu un 1,5 citronu sulas. Pa daļām piejauc 2 pac. Skyra. 6 olas saputo ar 160 g cukura un 2 ēdk vaniļas cukura. Pa daļām iemaisa pārējā masā. Lej virs cepumu pamatnes. Krāsni sakarsē līdz 140* un cep 120 minūtes. Atdzesē un liek leduskapī ievilkties. Ēd nākamajā dienā. Var rotāt ar ogām. Ja ir pacietība, pārliet ar želeju. Izskatās skaisti. Kūkai piestāv arī ogu mērce."