Šobrīd ne pie vienas partijas nepiederošais skandalozais deputāts Artuss Kaimiņš vērsies ar jautājumu pie jurista Edgara Pastara, vai viņš gadījumā nesaskatot ētiska rakstura pārkāpumus, pirms laika strādājot kā valsts amatpersona, bet tagad darbojas pretējā komandā.

Jurists, pat ne uz brīdi nesamulstot, atbild, ka "nekādu formālu likumisku ierobežojumu šādai rīcībai nav". Turklāt pārējie klātesošie sēdes dalībnieki par Kaimiņa naivumu tikai pasmējušies.

"Robi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” atļauj bijušajiem valsts pārvaldes darbiniekiem informāciju, kas iegūta, strādājot valsts pārvaldē, izmantot darbā privātās struktūrās. Vienu dienu ierēdnis saņem atalgojumu par nodokļu maksātāju naudu – otrā dienā viņš aiziet spēlēt pretējā komandā un izmanto pret bijušo komandu visu zināmo informāciju. Bet atbildības nekādas," savā emuārā raksta Kaimiņš un pievienojis neiztrūkstošu video, kurā atainota jurista Edgara Pastara, pēc deputāta domām, nepieņemamā darbošanās.