LNT, Rimi un Bērnu slimnīcas fonds saka lielu paldies ikvienam ziedotājam - līdz 31. janvārim kopā saziedoti 244 703,61 eiro, kas ļaus palīdzēt teju visiem akcijas Eņģeļi pār Latviju bērniem. Tostarp vairāk nekā 95 tūkstoši eiro ziedoti Rimi un Supernetto veikalos, kas ir lielākā līdz šim ziedotā summa vienam projektam. Par saziedotajiem līdzekļiem varēs iegādāties insulīna pumpīšus, īpašu pārtiku, kā arī specializētus ratiņkrēslus un veikt ortožu operācijas Vācijā. Kopumā pēc akcijas palīdzību saņems 133 bērniņi no visas Latvijas.

Pēc labdarības koncerta palīdzību jau saņēmuši X bērni - piedāvāju aizstāt ar "uzsākta palīdzības sniegšana pirmajiem 53 bērniem" vai arī ņemt laukā.

„Sirsnīgs paldies ikvienam ziedotājam par atsaucību, labestību un palīdzību! Paldies akcijas Eņģeļi pār Latviju veidotājiem – LNT un Rimi Latvia par ieguldīto laiku, darbu un sirsnību. Paldies Bērnu slimnīcas vadībai, ārstiem un māsiņām par iesaistīšanos un atbalstu saviem pacientiem! Bērnu vajadzības bija ļoti dažādas, taču ikvienam no 133 bērniem un viņu vecākiem bija tikai viena vēlēšanās – lai ikdiena un sadzīvošana ar slimību kļūtu vieglāka un tādejādi arī priecīgāka. Daudzas bērniem nepieciešamās lietas jau esam sākuši gādāt, un pavisam drīz Enija varēs lietot insulīna pumpīti, Ralfiņam būs ratiņkrēsls un siekalu atsūcējs, Vanessai un Nikolai būs aparāti, kas atvieglos viņu ikdienu, savukārt Estere maijā dosies uz Mineheni uz plānoto operāciju. Šogad noteikti būs daudzi jauki stāsti par to, kā mēs kopā esam varējuši palīdzēt un kā mūsu palīdzība ir mainījusi bērnu ikdienu. Mēs šos stāstus stāstīsim visiem bērnu sargeņģeļiem, lai viņiem būtu spēks un vēlēšanās arī šī gada nogalē atkal nākt palīgā!” norāda Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

„Kopā šajā Eņģeļi pār Latviju akcijā Rimi un Supernetto ziedojumu kastītēs esam saziedojuši rekordsummu – 95 773,24 eiro! Aiz katra no palīdzības lūgumiem ir kāda bērna dzīvesstāsts, kuram nu esam devuši iespēju atveseļoties pēc smagas saslimšanas, saņemt iespējami labāko rehabilitāciju vai sadzīvot ar slimību, tāpēc mēs esam lepni un reizē no sirds pateicīgi mūsu apmeklētājiem, kuri kopā ar citiem ziedotājiem ir bijuši tik atsaucīgi, lai rastu iespēju palīdzēt vairāk nekā 130 bērniem! Paldies mūsu apmeklētājiem no visas Latvijas, kuri nu ir kļuvuši par kāda bērna sargeņģeli, ziedojot Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā, kā arī ziedojot lojalitātes kartēs Mans Rimi uzkrātos līdzekļus Eņģeļiem pār Latviju, izmantojot kioska terminālus Rimi veikalos un rimi.lv,” stāsta Inga Bite, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

Pēc labdarības koncerta uzsākta palīdzības sniegšana pirmajiem 53 bērniem. Ikviena ziedotāja palīdzība būtiski uzlabos bērnu dzīves kvalitāti un vecāku ikdienas soli.

Paldies visiem ziedotājiem, kuri palīdzēja bērniem, saka arī akcijas vēstneša Ralfa mamma Ilze: „Ralfiņš drīz sāks iet bērnu dārzā, un pārnēsājamais siekalu atsūcējs būtiski atvieglos viņa turpmākās gaitas, arī mums – vecākiem – tas sniegs drošības un lielāku brīvības sajūtu. Tuvojoties pavasarim un arī vasarā plānojam doties arī nelielos ceļojumos, kur jaunais ratiņkrēsls un aparātiņš ļoti noderēs. Paldies ikvienam, kurš ziedoja.”

Paldies ikvienam bērnu sargeņģelim, kurš ziedoja gada sirsnīgākajai akcija Eņģeļi pār Latviju!