Pašmāju grupas The Hobos solists Rolands Ūdris jeb tautā dēvēts par Ūdrīti cietis autoavārijā un šobrīd smagā stāvoklī atrodas Gaiļezera intensīvās terapijas nodaļā. Pie samaņas viņš nav nācis jau piecas dienas, sociālajā vietnē «Facebook» vēsta mūziķa sieva Ilona Balode.

Tiesa, vispirms sazinoties ar Ūdra sievu, aktrisi un rakstnieci Balodi, šī informācija tika noliegta. «Ūdrim viss kārtībā. Asinis nav vajadzīgas,» viņa komentējusi portālam TVNET.


Tagad Balode mediju maldināšanu pamato šādi: «Šobrīd man nav ne mazākās vēlmes ļaut anonīmiem komentējošajiem ļaunumiem nozākāt manu mīļoto cilvēku.»

«Ūdris šobrīd ir smagā stāvoklī slimnīcā. Viņš nav nācis pie samaņas jau piekto dienu. Viņa veselības stāvoklis šobrīd ir nemainīgs - nav kļuvis ne labāk, ne sliktāk,» 22. janvāra vakarā vēsta Balode. Mūziķa sieva ziņo, ka Ūdris cietis nelaimes gadījumā - viņu notriekusi automašīna, kā rezultātā gūtas ļoti smagas un dzīvībai bīstamas ķermeņa traumas.

Asinis mūziķim ir pārlietas un šobrīd ir pietiekami, taču, ja kāds ļoti vēlas viņu atbalstīt un izdarīt ko labu, Balode ziņo, ka var doties uz kādu no donoru centriem un nodot asinis, norādot, ka tās paredzētas Rolandam Ūdrim-Balodim, kurš atrodas Gaiļezera reanimācijā.


Arī mēs sūtām gaišas domas un vēlam iespējami ātrāku izveseļošanos vienmēr tik vitālajam, dzīvesprieka pilnajam un talantīgajam Ūdrītim!

Pagājušās nedēļas nogalē smagas traumas ceļu satiksmes negadījumā guvis mūziķis Rolands Balodis-Ūdris, un policija lūdz atsaukties negadījuma aculieciniekus. Valsts policija šonedēļ, neminot cietušā vārdu, plašsaziņas līdzekļus informēja, ka 17. janvārī ap pulksten 15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu «Subaru» markas automašīna uzbrauca gājējam, kurš ceļu satiksmes negadījuma rezultātā guva smagas traumas.

Negadījuma aculieciniekus policija lūdz zvanīt uz tālruņa numuru 26 653 628 vai 110.

Šoferis pēc negadījuma notikuma vietu nebija pametis, norādīja policijā. Baumas, ka šoferis aizmucis, sociālajos tīklos iepriekš bija izplatījis Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Ilona Balode piektdien, 2016. gada 22.janvārī, sociālajā vietnē Facebook raksta:

"Publisks zinojums tiem, kam ļoti interesē, kas notiek cilvēku privātajā zonā ( t.i. žurnāliem "Vakara Ziņas", "Privātā Dzīve", u.c. , kas no manis pēdējo dienu laikā gribējuši iegūt informāciju).

Lai kā man gribētos, lai Ūdri un mani šobrīd liek mierā - laikam tas nebūs iespējams. Tāpēc, lai izvairītos no dažādām informācijas spekulācijām, kas jau sākušas klaiņot apkārt mediju telpā, nolēmu uzrakstīt šo ziņu, lai visiem viss būtu skaidrs.
JĀ - Ūdris šobrīd ir smagā stāvoklī slimnīcā. Viņš nav nācis pie samaņas jau 5.dienu. Viņa veselības stāvoklis šobrīd ir nemainīgs - nav kļuvis ne labāk, ne sliktāk.
Tagad man nāksies apbēdināt tos, kas jau paguvuši sākt sēt ļaudīs baumas par to, ka Ūdris pārdozējis narkotikas -
NĒ - tā nav. Ūdris cieta nelaimes gadījumā - viņu notrieca automašīna. Rezultātā viņš guva ļoti smagas, dzīvībai bīstamas ķermeņa traumas.
Kas attiecas uz asiņu ziedošanu: šobrīd asinis viņam ir pārlietas un pietiek, taču, ja kāds ļoti vēlas viņu atbalstīt un izdarīt ko labu vispār, tad, protams, var doties uz kādu no donoru centriem un nodot, norādot Rolandam Balodim-Ūdrim, Gaiļezers, Reanimācija. Asinis noderēs arī citiem slimiem cilvēkiem. Asinsgrupai nav nozīmes.
Taču, pats galvenais, ko jūs varat izdarīt ir: nerunājiet sliktu, nelaidiet ļaunumu apkārt. Tā jau tāpat ir par daudz. Arī anonīmā ļaunuma. Visriebīgākais ir tad, kad tev ļoti tuvs un mīļš cilvēks cīnās par dzīvību, dzirdēt, ka citi to uztver kā seriālu. Un, viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Jums, žurnālisti, nevēlējos sniegt nekādu informāciju ir tas, ka šobrīd man nav ne mazākās vēlmes ļaut anonīmiem komentējošam ļaunumam nozākāt manu mīļoto cilvēku. Diemžēl, izskatās, ka no tā nav iespējams izvairīties.
Es ļoti, ļoti ceru, ka viss būs labi. Es ļoti, ļoti gaidu kad Rolands pamodīsies. Un es TICU, ka viņš izveseļosies!
Šobrīd atliek gaidīt un ticēt. Jūs varat palīdzēt, sūtot Ūdrim labas domas!

P.S. mēs ar Ūdri neesam arī izšķīrušies un mūsu ģimenē nebija iestājusies krīze.
Paldies par sapratni.
Lai Ūdrim izdodas!"