Kaimiņš: Āboltiņa ir Latvijas politikas negods; Saeimā notiek mahinācijas

Partijas «Vienotība» priekšsēdētāju kaismīgi atbalsta Latvijas Reģionu apvienības (LRA) vadītājs Mārtiņš Bondars un LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja no LRA aizgājušais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Artuss Kaimiņš    


Pēc Kaimiņa domām šobrīd Saeimā «notiek vienkārša mahinācija» un tiek runāts vienīgi par to, «kādus krēslus var dabūt».

«Šī nekaunība, kas šobrīd notiek Saeimā. Cilvēks, kurš nav ievēlēts, Solvita Āboltiņa saņem piecus tūkstošus algu. Šobrīd. Tiek nobalsots par to, ka paaugstināt algas deputātiem, ministriem, frakciju vadītājiem, es absolūti uzskatu, ka visu šo notikumu sublimācijas rezultātā Saeima ir jāatlaiž un es saprotu, ka šīs te pilnvaras, kas ir Mūrnieces kundzei, ka viņai viņas nav, ne viņa var nominēt citu premjeru, ne viņa var pasludināt Saeimas atlaišanu,» sacīja Kaimiņš.

«Solvita Āboltiņa gan manās acīs, gan manu vēlētāju acīs ir viss tas negods, kas Latvijā ar politiku vispār var notikt,» viņš piebilda komentējot šī brīža procesus Saeimā.



Jautāts, vai jūtas vīlies Saeimas darbā, Kaimiņš sacīja: «Nē, es esmu sapratis kā tas zirneklis strādā un ticiet man, tur ir milzīgs zirneklis. Un no šī zirnekļa ir jātiek vaļā.»

Kaimiņš tāpat aicināja cilvēkus piedalīties barikādēs, «jo mums nav jācīnās ar okupāciju, bet mums ir jācīnās ar šo te pastāvošo, pašpasludināto eliti, kura kontrolē mūsu valsti, varu un, kura absolūti nerūpējās par sabiedrību, par cilvēku interesēm».

Viņš norādīja, ka abi LRA līderi vēlējušies atbalstīt Āboltiņu kā valdības vadītāju.

Savukārt šobrīd, paziņojot, ka LRA neatbalstīs Māra Kučinska (ZZS) veidoto valdību, Kaimiņa skatījumā tiek atbalstīta Āboltiņas vadītās «Vienotības» vēlme iegūt iespējami vairāk ministru amatus jaunajā valdībā.

Uz jautājumu, kuri tad ir lielākie, kaismīgākie Āboltiņas atbalstītāji LRA, Kaimiņš atbildēja: «Tādi ir tikai divi  - Bondars un Liepiņš.»

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Kaimiņš ir pametis LRA.

Tāpat ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Kučinskis (ZZS) ceturtdien tiksies ar partijas «Vienotība» pārstāvjiem, lai turpinātu nedēļas sākumā uzsāktās sarunas par jaunās valdības veidošanu.

Kučinska un ZZS ietilpstošo politisko partiju tikšanās ar partijas » Vienotība» pārstāvjiem paredzēta plkst.13.00 un notiks ZZS Saeimas frakcijas telpās. Premjera amata kandidāts Kučinskis jau pirmdien tikās ar partijas » Vienotība» valdi un Saeimas frakcijas deputātiem, lai iepazīstinātu ar savu redzējumu par jaunās valdības prioritātēm un veicamajiem uzdevumiem.

Partija » Vienotība» aicinājusi Kučinski uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar nākamās koalīcijas partneriem un sagaida izlēmīgu rīcību. » Vienotība» arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās.

Sarunās » Vienotību» pārstāvēs partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, finanšu ministrs Jānis Reirs, partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars, partijas valdes loceklis Arvils Ašeradens, kā arī » Vienotības» reģionālo sadarbības partiju pārstāvis, partijas «Valmierai un Vidzemei» priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Tāpat Kaimiņš uzskata, ka «Kučinskim koalīcijas padome ir jāslēdz ciet, jo šobrīd to vada Solvita Āboltiņa. Ja Kučinskis būs premjers un viņu apstiprinās, koalīcijas padomi vadīs Aivars Lembergs».

Valsts prezidents rīkojumu par Kučinska aicināšanu sastādīt Ministru kabinetu izdeva trešdien, 13. janvārī. Pašreizējā premjere Laimdota Straujuma (» Vienotība») par demisiju paziņoja 7.decembrī.

Tāpat Kaimiņš pavēstīja, ka 8.februārī tiks izplatīts jaunveidojamās biedrības manifests.

Vienlaikus politiķis neizpauda, kas vēl varētu būt ir šīs topošās organizācijas veidotāji.