Valsts prezidents Raimonds Vējonis šorīt nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā «Gaiļezers», liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iespējams stāvoklis ir smags, jo atcelti visi pasākumi vismaz nedēļu uz priekšu. Neoficiālā informācija liecina, ka prezidentam tiek veiktas pārbaudes slimnīcas sepses nodaļā un ir nopietna vīrusa infekcija.

Slimnīcā apstiprināja faktu, ka prezidents ir stacionēts, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Arī Prezidenta kanceleja pagaidām nav sniegusi sīkāku informāciju par valsts pirmās personas veselības stāvokli, vien norādījusi, ka slimības dēļ Vējonis publiskajos pasākumos šonedēļ nepiedalīsies.

Vējonim šonedēļ bija paredzēta tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili, dalība 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumos, dalība Grieķijas vēstnieka Georgija Hadzimihelakis atvadu vizītē, kā arī dalība ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā, un dalība Barikāžu aizstāvju laukuma svinīgajā atklāšanā.

Tāpat prezidentam šonedēļ bija paredzēts apmeklēt 1991.gada barikāžu 25.gadadienai veltīto koncertu «Ar domu par rītdienu», Satversmes tiesas tiesneses Daigas Rezevskas svinīgā zvēresta došanas ceremoniju, kā arī piedalīties projekta «Meklējam sirdsmāsiņu» laureātu apbalvošanas ceremonijā.

No sirds vēlam Raimondam Vējonim iespējami ātrāku izveseļošanos!