Tieši dienu pirms pērnā gada Ziemassvētkiem pēc piecu gadu kopdzīves gredzenus mija Lielbritānijas vēstniecības tirdzniecības un investīciju nodaļas vadītāja Sanita Bankava (40) un dziesminieks, režisors, aktieris Varis Vētra (60), vēsta žurnāls Vakara Ziņas.

Pāris reģistrējis savu laulību Teikas dzimtsarakstu nodaļā, kur to salaulājis Miervaldis Jenčs un vēl piedevām brīnišķīgi nodziedājis «Besame mucho». Pēc kāzu ceremonijas viņi devās uz Brīvdabas muzeju, kur folkloras kopa «Putni» novadīja jaunā pāra precību rituālu. Vedējos bija Sanitas māsa Diāna un viņas vīrs Guntars Zvīņi.

Viesos lūgti 60 ciemiņu

Kāzas bijušas skaistas, maigas un klusas. Pasākumu organizatore un TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa klubā «Degunradzis» bija uzbūrusi brīnišķīgu, pilnu ar mīlestību kāzu pasaku un zaļgani baltu meža elpu. Sanita un Varis šajās telpās kādreiz, pirms pieciem gadiem iepazinās. Viņi toreiz, viens otru vēl nepazīdami, bija uzaicināti uz dzimšanas dienas svinībām. «Tā bija jauka ballīte, kur bija daudz viesu un katrs kaut ko spēlēja un dziedāja. Kaut kā līdzīgi muzicējām arī tagad mūsu kāzās. Lai gan daži kolēģi un draugi šajā vakarā bija aizņemti [abi jaunlaulātie datumu izplānojuši tikai novembra padsmitajos datumos, kad jau lielai daļai cilvēku ir Ziemassvētku brīvdienas vai darbi jau ir saplānoti], viss mums izdevās brīnišķīgi. Spēlējām un dziedājām paši. Aigars Grāvers spēlēja sintezatoru, Olga Rajecka skaisti dziedāja, Edgars Treimanis, mans jaunības grupas «Mazie brāļi» biedrs, spēlēja ģitāru, pie bungām bija Ivo Baumanis, mūsu radio «Super FM» draugs, ar basģitāru muzicēja skaņu sistēmu un aparatūras pavēlnieks Aivars Jermičuks, bet pa vidu kluba «Depo» īpašnieks Guntis Vanags spēlēja diskotēku – skaistas un mīļas dejojamās dziesmas. Dejoja arī Sanitas deju ansambļa «Rotaļa XO» kolēģi. Tas bija jauki! Mums arī lika dejot. Kāzās bija arī mani četri bērni Kristaps, Māra, Sabīne un Niklāvs ar savām otrajām pusītēm. Arī bērnības un jaunības draugs Valdis Zatlers ar kundzi, mana otrā sieva un bērnu māte Kristīne ar savu vīru Ģirtu. Bija lūgti gandrīz 60 ciemiņu, mīļi dārgi cilvēki – tie, kas ikdienā ir kopā ar mums,» piedzīvoto atceras dziesminieks.

Medusmēnesi pavadīs mājās

Vaicāts par medusmēnesi, Varis atbild, ka abi vēl neesot izdomājuši, kā to pavadīs, jo tūlīt pēc kāzām bija Ziemassvētki, savukārt pēc Ziemassvētkiem – Jaungads. «Mēs jūtamies ļoti iepriecināti par notikušo, par draugu klātbūtni un jaukajiem vēlējumiem. Tagad sāksim domāt, kā un kur pavadīsim medusmēnesi. Gan jau vasarā kaut kur aizbrauksim! Priecājamies par tām izmaiņām, kas ar mums ir notikušas, un pamazām medusmēnesi jau esam sākuši pavadīt tepat savās mājās!» saka Varis.

Mājās darbos, lai gan esot tādas lietas, ko viens vai otrs dara labāk, abiem ir izteikta draudzība un pāris īpaši pienākumus nedala. Kurš tiek klāt, tas arī dara. Abi gatavo gan ēst, gan mazgā veļu. «Tas atkarīgs no pienākumiem un slodzes. Ir jau kaut kādas lietas, kuras sieviete dara labāk vai arī vīrietis. Tas gan nenozīmē, ka sievietei jānes smagumi. Mums ir viedoklis, ka tās lietas nav jādala. Un tas veicina savstarpējo attiecību labskanību,» viņš secina.

Varis atzīst, ka, pirms iepazinies ar Sanitu, bijis ļoti apmierināts ar savu dzīvi. Bet, kad sākuši dzīvot kopā, izrādījies, ka kopā abi jūtas vēl labāk. «Attiecībās ievērojam viens otra izvēles, mums tās ir pieņemamas, un kopā ir labi. Mums ir ļoti skaista mīlestība. Mācāmies viens no otra. Interesanti ir viss. Ļoti,» atzīst aktieris.