BILŽU GALERIJA



Saistībā ar sociālajos tīklos izplatīto video, kur no braucošas automašīnas Saldus pusē tiek šauts uz meža zvēriem, tiek vēstīts, ka Valsts policija ir noskaidrojusi notikuma vietu un iespējamās iesaistītās personas. 
Ir uzsākts kriminālprocess un šobrīd tiek veikta aktīva izmeklēšana.

Svētdien, 2023. gada 10. decembrī sociālajos tīklos tika publicēts video, kurā redzams, kā Saldus novadā no braucoša transportlīdzekļa šoferis pret skrienošiem briežiem pavērš ieroča stobru un izšauj. 


VIDEO SKATIET PLATFORMĀ YOUTUBE - ŠEIT

To uzfilmējusi kāda aculieciniece, kas kopā ar kādu vīrieti atradusies automašīnā aiz džipa, no kura ierocis pavērsts pret dzīvniekiem - skatiet fotogalerijā.




Video autore neslēpj savu sašutumu par redzēto. Video izskan frāzes: Ārprāts! Ko viņš dara? Kroplis!

FOTOGALERIJĀ VARAT REDZĒT, KO PAR NOTIKUŠO PAUŽ VALSTS PREZIDENTS EDGARS RINKĒVIČS





Video redzams, kā brieži skrien pa lauku. Dzīvnieki vēlāk uzskrien uz ceļa automašīnas virzienā, no kuras pret tiem pavērsts ieroča stobrs.
Pēc tam, kad dzīvnieki uzskrējuši uz ceļa, priekšā braucošais auto apstājies un redzams, ka no tā loga izbāsts šaujamieroča stobrs. Ierocis izskatās pēc bises.

Valsts policija informē, ka ir noskaidrota notikuma vieta un iespējamās iesaistītās personas, kā arī automašīna. Uzsākts kriminālprocess.

Tikmēr Latvijas Mednieku savienība savā "Facebook" profilā uzsver, ka video redzamie apstākļi liecina par rupju normatīvo aktu un medību ētikas normu pārkāpumu.


Uz notikušo reaģējis arī zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS), kurš tviterī paziņoja, ka video redzamais ir nevis medības, bet gan "dzīvnieku slaktēšana", apraudot citus cilvēkus. "Tā ir krimināli sodāma rīcība. Valsts meža dienesta inspektori jau strādā un, sadarbojoties ar Valsts policiju, tiks pieņemti stingri lēmumi!"




Mednieku savienība asi nosoda šādu bīstamu un bezatbildīgu rīcību, atzīmējot, ka "mednieku starpā šādām personām nav vietas".

Mednieki komentāros un dažādās Whatsapp grupās pauž sašutumu un šoku par šādu rīcību, aicinot atbildīgās iestādes darīt visu iespējamo, lai vainīgos atrastu un sodītu. 

Daudzi mednieki norāda, ka likumpaklausīgi mednieki šādi nerīkojas un vainīgajiem pieprasa lielāko pieejamo sodu, tāpat satraukumu rada tas, kā šādu bezatbildīgu indivīdu rīcība grauj medniecības tēlu un dod argumentus mednieku pretiniekiem.