Soli tuvāk mērķim ar izstādi “Māja I 2023”!

Būvēsi pats vai iegādāsies gatavu māju? Lai arī kāda būtu tava izvēle, tev palīdzēs būvniecības izstāde “Māja I 2023”, kas no 23. līdz 26. martam notiks Ķīpsalā. Vienuviet varēs konsultēties ar jomas profesionāļiem, izvēlēties būvniecības materiālus, tehniku un instrumentus vai atrast uzņēmumu, kuram uzticēt savas mājas tapšanas stāstu – no sapņa līdz atslēgai!

Četrās dienās divās hallēs un āra ekspozīcijā savus aktuālos piedāvājumus prezentēs vairāk nekā 350 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Apvienotās Karalistes un Rumānijas.

BIĻETES ŠEIT

Būvē vai remontē pats

Dalībnieku piedāvājumā būs viss, kas nepieciešams mājas būvniecībai vai remontam, –būvmateriāli un apdares materiāli, siltumtehnika un ventilācijas iekārtas, instrumenti, darba apģērbi un apavi, elektroinstalācijas un gaismas tehnika, santehnika, durvis, logi, jumta segumi, attīrīšanas iekārtas, vārti, žogi, pirtis, apzaļumošana un vēl daudz kas cits.

Izstādes dalībnieku vidū būs gan vadošie zīmoli, gan tiešie piegādātāji, gan lielākie tirgotāji – “Bauroc”, “Attēls R”, “Cita Santehnika”, “Viessmann”, “RIKON AC”, “Euroflizes.lv”, “Betonam.lv”, “RAVAK BALTIC”, “Jøtul”, “CEWOOD”, “Vomer Agro”, “Ferrus”, “Elements”, “Profcentrs”, “Salons AIS”, “Hörmann Baltic”, “Watex”, “Orac Decor”, “KĀGO”, “Weis A”, “Robert Bosch”, “Husqvarna Latvija”, “VIRTE Tehnoloģijas”, “Kourasanit BS”, “ND Doors”, “JB SunPower” un daudzi citi.

Īpaši plašā klāstā būs dažādi segumi gan slīpajiem, gan plakanajiem jumtiem. Tos piedāvās tādi uzņēmumi kā “Toode”, “Eroof”, “Vinteko”, “Dakstiņu ražotājs”, “BMI Latvija”, “LEBENS”, “Latroof”, “Skārda Serviss”, “Zulak Wood Latvia”, “EPDM Shop”, “Spanish Slate Quarries” un vēl citi.

FOTOGALERIJA

Uztici būvniecību citiem

Tiem, kuru izvēle krīt par labu gatavajām mājām, izstādē klātienē varēs iepazīties ar dažādiem ražotājiem, saņemt atbildes uz saviem jautājumiem, uzzināt par izmantotajām tehnoloģijām, materiāliem un salīdzināt piedāvājumus, kā arī apskatīt vairākas gatavās mājas. Izstādē startēs “Somu Māja”, “Silver Standart Houses”, “MODUL 3”, “UPPE”, “BalticBuildings.com”, “VIA-S houses”, “Scandi”, “Zogal House”, “Hus.lv” un vēl citi. Turklāt uzņēmums “Rebalt Modular Systems” kopš pagājušā gada ražo ne tikai privātmājas, bet arī daudzdzīvokļu koka karkasa mājas. Savukārt mūra mājas būvniecību no A līdz Z piedāvās realizēt klientu mīlētais uzņēmums “LABAMĀJA”!

Finansiālā puse

Mājas būvniecība vai iegāde ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pirkumiem katra cilvēka dzīvē, tāpēc īpaši būtiski ir būt zinošam par savām finansiālajām iespējām. Izstādē uz vietas varēs konsultēties ar “Luminor” un “SEB” banku finanšu jomas speciālistiem. “Luminor” mājokļu konsultācijās varēs noskaidrot pareizu soļu secību ceļā uz savu privātmāju. Uzzināsiet, kādas ir finansējuma iespējas, kā sakrāt līdzekļus pirmajai iemaksai, kādas ir “ALTUM” atbalsta programmas un kā tās darbojas, kā arī citus būtiskus aspektus, kurus ir vērts zināt un apdomāt pirms zemes iegādes un mājokļa būvniecības. Bankas pārstāvji konsultēs arī par atbalsta iespējām mājokļa energoefektivitātes uzlabošanai vai saules paneļu uzstādīšanai.

Savukārt apdrošināšanas kompānija “BTA” sniegs bezmaksas konsultācijas par jebkura veida apdrošināšanu, polises segumiem un riskiem, ko iekļauj apdrošināšana. Tāpat “BTA” izstādē informēs par saules paneļu apdrošināšanas iespējām. Uzzini, kā pasargāt sevi no liekām raizēm un tēriņiem!

Ēku atjaunošana un energoefektivitāte

Jau tradicionāli Ekonomikas ministrija un kampaņas “Dzīvo siltāk” sadarbības partneri izstādē informēs namu pārvaldītājus, dzīvokļu īpašniekus un privātmāju īpašniekus par kvalitatīvu ēku atjaunošanu, dažādiem energoefektivitātes risinājumiem un ieguvumiem, kā arī ēku uzturēšanu pēc atjaunošanas. Varēs uzzināt arī par pieejamo Eiropas Savienības fondu un valsts atbalstu ēku atjaunošanai.

Četras dienas stendā “Dzīvo siltāk” varēs sastapt Ekonomikas ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Latvijas Vides investīciju fonda, AS “Sadales tīkls”, “Elektrum” Energoefektivitātes centra un arī Attīstības finanšu institūcijas “Altum” ekspertus. Tāpat varēs aprunāties arī ar būvniecības nozares nevalstisko organizāciju pārstāvjus no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas un Latvijas Jumiķu apvienības. 23. un 24. martā varēs konsultēties arī ar Klimata un enerģētikas ministrijas ekspertiem, bet 24. martā ar “Latvijas standarts”, “Publisko aktīvu pārvaldītāju “Possessor”” un Valsts ieņēmuma dienesta ekspertiem.

Semināri un prezentācijas

Paralēli daudzveidīgajam un plašajam piedāvājumam izstādē norisināsies arī vairāki semināri un prezentācijas. 24. martā plkst. 10.00 Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija un Ekonomikas ministrija aicina namu pārvaldniekus un dzīvokļu īpašniekus uz semināru “Iespējas daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes paaugstināšanai un aktualitātes namu pārvaldīšanā”.

Lai palīdzētu izprast siltumsūkņu uzstādīšanu, “Apkures kalti” izstādes pirmajā dienā, 23. martā, rīkos divas prezentācijas, kurās izies cauri visam procesam – pieslēgšanai, palaišanai un ekspluatācijai. 24. martā plkst. 12.00 notiks “Kronospan”, Latvijas Dizaineru savienības un “Attēls R” kopīgi rīkotā prezentācija par šī gada “Kronospan” jauno dekoru kolekciju un interjera dizaina tendencēm.

Savukārt svētdien, 26. martā, plkst. 12.00 Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija rīko semināru “Videi un cilvēka veselībai draudzīga apkure: praktiski padomi par apkures iekārtu un kurināmā izvēli, pareizu iekārtu ekspluatāciju un iespējām saņemt līdzfinansējumu apkures iekārtu nomaiņai”.

“Māja I 2023” programmu skati šeit: www.bt1.lv/maja1/news.php#events
Izstādes dalībnieku sarakstu skati šeit: www.bt1.lv/maja1/catalogue.php

“Māja I” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas: www.izstademaja.lv.

Seko līdzi arī: www.facebook.com/izstademaja/ un www.instagram.com/izstademaja1/

Izstādes darba laiks:
23.–25. marts 10.00–18.00
26. marts 10.00–17.00

Ieejas biļešu cenas:
Ieejas biļete – 5 EUR
Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4 EUR
Skolēniem – 3,50 EUR
Ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam; vai 1+3) – 13,00 EUR
Autostāvvieta – 5 EUR

Biļetes var iegādāties arī internetā: www.bt1.lv/maja1/buytickets.php