Gardēži, sarosieties – pārtikas izstāde “Riga Food 2022” ir klāt!

No 8. septembra līdz 10. septembrim Ķīpsalā norisinās pārtikas nozares centrālais notikums Baltijā – izstāde “Riga Food 2022”, kas vienkopus pulcē gardēžus un pārtikas nozares profesionāļus no visas pasaules.

BIĻETES ŠEIT


Vide jauniem darījumiem


Šogad izstādē savas preces un pakalpojumus prezentēs 400 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Armēnijas, Beļģijas, Ķīnas, Vācijas, Spānijas, Lielbritānijas, Gruzijas, Itālijas, Moldovas, Malaizijas, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Portugāles – kopumā no 25 valstīm. “Riga Food 2022” būs apskatāmi 12 valstu – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Uzbekistānas, Gruzijas, Kanādas, Malaizijas, Moldovas – nacionālie kopstendi.

Pirmajā izstādes dienā – 8. septembrī interesenti aicināti uz vairāku valstu nacionālo ekspozīciju atklāšanām. Plkst. 13.00 tiks atklāts Ukrainas nacionālais stends, plkst. 14.00 ar savas valsts gastronomisko kolorītu leposies Gruzija, savukārt plkst. 16.00 notiks uzaicināto viesu pieņemšana Ungārijas nacionālajā stendā.


Latvijas ražotāji vienkopus

Latvijā saražoto vienkopus varēs iepazīt un degustēt Latvijas nacionālajā kopstendā un Zivrūpniecības nozares kopstendā. Šogad Latvijas nacionālajā kopstendā darbosies gaļas nams “Ādaži”, “Jaunpils pienotava”, garšvielu ražotājs “Valežs” un Latvijas Maiznieku biedrības biedri – “Dona”, “Lāči”, N. Bomja maizes ceptuve “Lielezers”, “Hanzas maiznīca”, SIA “Puratos Latvia” (“Pūres” produkti) un “Orkla Group” uzņēmums “Lanordija”.
Jau trešo gadu pēc kārtas izstādē varēs iepazīt visu Latvijas nozīmīgāko zivrūpnieku produkciju. Zivrūpniecības nozares kopstendā startēs deviņi uzņēmumi: holdinga grupas “Gamma-A” uzņēmums “Līcis-93”, “Unda”, “Verģi”, “Brīvais Vilnis”, “BraDava”, “Syfud”, “Karavela” ar zīmolu “Kaija”, “Sudrablīnis” ar gatavo maltīšu zīmolu “Express Gourmet” un "Royal Nordic”.


Baltijas valstu inovācijas


Izstādē varēs iepazīties arī ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Latvijas un Baltijas inovāciju stendus, varēs iepazīt vairāk nekā 25 uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. Interesenti varēs nobaudīt inovatīvus vegānu produktus, piemēram, BEZpienu, makaronus ar kukaiņu pulveri, kā arī eksotisku, Latvijā audzētu augļu produktus. Tāpat varēs iepazīties ar unikālām tehnoloģijām pārtikā, piemēram, zīmola “PUPUCHI” pupiņas un lēcas tiek grauzdētas, izmantojot mitrās grauzdēšanas metodi, bez eļļas. Latvijas un Baltijas inovāciju stendus izstādē organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs.


Pavāru cīņas


Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru un pavārzelli, 9. septembrī izstādē notiks konkursi “Latvijas gada pavārs 2022” un “Latvijas gada pavārzellis 2022”, kur jaunie talanti cīnīsies par “Reaton Zelta pavārnīcu” un “Reaton Koka pavārnīcu”. Savukārt 10. septembrī konkursā “Zero Waste Challenge” sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas profesionālo skolu komandas. Sacensību moto: “Padomā par atkritumu daudzumu pārtikas rūpniecībā!”


Vērtīgās diskusijas viesistabā


8. septembrī “Riga Food 2022” viesistabā viesosies “MICHELIN” zaļās zvaigznes ieguvēja – Tallinas restorāna “Fotografiska” – šefpavārs Pēteris Pihels, kurš atklās, ko nozīmē zaļā zvaigzne. Video uzrunās arī pirmās “MICHELIN” zvaigznes Igaunijā saņēmējs – restorāna “180° by Matthias Diether” šefpavārs Matiass Dīters. Plkst. 14.00 notiks diskusija “Ēdināšanas uzņēmuma kvalitāte un serviss “MICHELIN” zvaigžņu restorānos”, kurā piedalīsies Islandes restorāna “Eiriksson Brasserie” šefpavārs Fidgeirs Ēriksons, viena no pasaules labākajām konditorēm Fransiane Tartari, lietuviešu restorāna “Ertlio namas” šefpavārs Toms Rimīdis un pašmāju zvaizgnes – restorāna “Ramen Riga” šefpavārs Mārtiņš Sirmais un Valmieras restorāna “Akustika” šefpavārs Artūrs Taškāns. Diskusijā piedalīsies arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidents Ēriks Lingebērziņš, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste, Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova un citi nozares profesionāļi.


Programma profesionāļiem


Izstādē notiks pasākumi profesionāļiem par aktualitātēm pārtikas nozarē. 9. septembrī plkst. 11.00 uzņēmēji un pārtikas nozares profesionāļi ir aicināti uz semināru “Inovatīvi un ilgtspējīgi risinājumi pārtikā un iepakojumā”. Semināra noslēgumā būs diskusija par mūsdienu izaicinājumiem iepakojuma nozarē.
Vienlaikus konferenču zālē Nr. 3 norisināsies starptautiska kontaktbirža biznesa kontaktu dibināšanai. Šobrīd dalību kontaktbiržā ir pieteicis 131 uzņēmējs no 24 valstīm. Pievienojies un iegūsti jaunus kontaktus un zināšanas: https://rf2022.b2match.io/
Kontaktbiržu un semināru organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Latvijas Pārtikas federāciju.


Grila parks


Jau pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā virmos kārdinoša grilēta ēdiena smarža, jo āra laukumā darbosies Grila parks. 8. septembrī plkst. 16.30 tur varēs uzzināt visu par kūpināšanu ar “Linda-1” valdes priekšsēdētāju Guntaru Indriksonu. 9. septembrī plkst. 11.30 visu par liellopa gaļu atklās “Latvijas liellopa” valdes priekšsēdētāja Alma Bērziņa, savukārt plkst. 14.00 Grila parkā darbosies restorāna “Re’chef” šefpavārs Ingmārs Ladigs un stāstīs par grilēšanu ar japāņu galda griliem. Visās trīs izstādes dienās notiks grilēšanas dueļi, grilēšanas sacensības “Šašlika karalis un karaliene”, grilēšanas konkurss “Ērmanīts”, paraugdemonstrējumi un degustācijas. Līdzās būs arī grilēšanas iekārtu ekspozīcija, kur varēs apskatīt un iegādāties daudzveidīgu aprīkojumu – sākot no visu veidu griliem, grila stangām līdz pat gudrajām oglēm. Profesionāļi konsultēs, kāda veida grilu labāk izvēlēties un kādi aksesuāri ir nepieciešami. Bilžu galerija.


World Beer Lounge


8. un 9. septembrī plkst. 14.30–17.30 uz Atvērtās skatuves norisināsies pasaules populārāko alus šķirņu degustācijas. Varēs izbaudīt vairāk nekā 25 pasaules populārākos alus un arī kādu gardu kokteili. Būs iespēja iepazīt dažādus alus veidus un to saderību ar ēdienu, kā arī atklāt mūsdienu mītus un nepatiesības ar alu. Izstādes apmeklētāji ir aicināti piedalīties alus zināšanu konkursos un iegūt gardas pārsteiguma balvas. Pasākumu vadīs Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 - ieejas kartes varat iegādāties šai hipersaitē.