TV zvaigznei Valdim Pelšam ir 54 gadi. Viņš ir latvietis, bet karjeru veidojis Krievijā.

2022.gada 28.martā ar sirds nespēju smagā stāvoklī reanimācijā Maskavas slimnīcā esot ievietots latviešu izcelsmes aktieris, mūziķis un TV ētera personība Valdis Pelšs, ziņo prestiži Krievijas mediji, kuri iepriekš nav izcēlušies ar viltus ziņām.

Tomēr Pelša menedžments noliedz, ka māksliniekam būtu veselības problēmas. Iespējams, lai neradītu trauksmi.


Turpināsim informēt.

FOTOGALERIJĀ VALDA PELŠA DZĪVES MIRKĻI, ģimene, sieva un bērni



Uzziņai:

Valdis Pelšs (krievu: Валдис Евгеньевич Пельш) dzimis 1967. gada 5. jūnijā Rīgā, ir latviešu izcelsmes padomju un Krievijas mūziķis, dziedātājs, šovu vadītājs un producents. Krievijas Pirmā kanāla bērnu un izklaides raidījumu direktors (2001—2004). Vislielāko atpazīstamību ir ieguvis kā televīzijas raidījumu "Uzmini melodiju" un "Izjokošana" vadītājs.

Dzimis 1967. gada 5. jūnijā Rīgā, latviešu inženiera, vēlāk žurnālista Eižena Pelša ģimenē. Pats Valdis teicis, ka uzskata sevi vairāk par latvieti nekā krievu. Viņam ir vecākais brālis Aleksandrs un jaunākā māsa Sabīne.


1983. gadā Valdis absolvējis Rīgas speciālo skolu ar franču valodas padziļinātu apmācību. Beidzis Maskavas Valsts universitātes filozofijas fakultāti, vienu gadu nostrādāja PSRS Zinātņu akadēmijas Dabas zinību un tehnikas vēstures Institūtā kā jaunākais zinātniskais līdzstrādnieks.

1983.—1995. gados darbojās Maskavas Valsts universitātes jaunatnes teātrī (tagad — MVU Studentu teātris).

No 1987. gada strādā televīzijā. Vispirms — kā Maskavas Valsts universitātes KVN komandas spēlētājs, vēlāk — ka programmas "Oba-na!" režisors. 1994. gadā pēc Vladislava Listjeva piedāvājuma kļuva raidījuma "Uzmini melodiju" vadītājs.

Pēc ORT bērnu un izklaides programmu departamenta direktora Sergeja Supoņeva traģiskās bojāejas 2001. gada decembrī televīzijas kanāla vadība ieceļ Valdi šajā amatā. Trīs gadu laikā, no 2001. līdz 2004. gadam, televīzijas kanālā parādās tādas pārraides kā "Krievu rulete", "Tauta pret", "Suņu šovs" un citas. 2003. gadā, pēc četru gadu pārtraukuma, Pelšs atsāk vadīt pārraidi "Uzmini melodiju". Valdis Pelšs ir KVN Augstākās līgas žūrijas loceklis.

Valdis Pelšs ir grupas "Nelaimes gadījums" dibinātājs un dalībnieks (1983—1997). No 1996. līdz 1999. gadam un 2005. gadā viņš bija mūzikas ceremoniju "Zelta Gramofons" vadītājs (kopā ar Alekseju Kortņevu) .

Valdis Pelšs nodarbojas ar kinodokumentālo mākslu kā autors, producents un vadītājs. 2015. gadā Pirmajā kanālā tika pārraidīta viņa dokumentālā filma "Cilvēki, kas padarīja Zemi apaļu". Filma ir veltīta 1930. gadu aviācijas triumfam, tālajiem Čkalova un Gromova transpolārajiem pārlidojumiem. Filma saņēma sudraba balvu festivālā Corporate Media & TV Awards 2015 Kannās, "Vēsture un civilizācija" nominācijā. 2016. gada janvārī notika V. Pelša dokumentālās filmas par Maskavas valsts universitāti "Gudrākais pasaulē debesskrāpis" pirmizrāde.

2022.gada janvārī tiek ziņots par Pelša izraisītu autokatastrofu, kas tikusi rūpīgi slēpta. Tiesa, nav īsti zināms, vai šis video ir 100% patiess. Tomēr, ja Jūtūbe to nav dzēsusi, tad, visticamāk, nav dūmu bez uguns.