Transformējamas un nestandarta mēbeles, betons interjerā, funkcionāli dizaina risinājumi, oriģināli interjera priekšmeti un gleznas, ergonomiskas mēbeles, gultu, matraču un dīvānu parāde… tā ir tikai daļa no izstādes “Furniture & Design Isle 2021” piedāvājuma. Apskati to visu klātienē un izvēlies sev tīkamo jau šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. decembrim, Ķīpsalā! - FOTOGALERIJA.

Nestandarta izmēra mēbeles

Daudzi ir pieredzējuši situāciju, kad noskatītā kumode ir dažus centimetrus par platu atvēlētajai vietai, apavu skapis ir nedaudz par mazu priekšnama nišai un pat vienkāršu plauktu reizēm nevar atrast vajadzīgajā izmērā. Ir ražotāji, kas mīl nestandarta izmērus, un tāds noteikti ir Polijas uzņēmums “Gorna Polka”! Lielākajai daļai produktu ir iespēja mainīt platumu ik pa 5 cm, tāpat var izvēlēties dažādu dziļumu. Savukārt uzņēmums “Compact.lv” izstādē piedāvās transformējamas mēbeles, kas ietaupa vietu. Šādas mēbeles ir ideāli piemērotas maziem mājokļiem, jo ļauj efektīvi izmantot telpu un nezaudēt komfortu.

Ergonomiska darba vide

Vai zini teicienu “Sēdēšana ir jaunā smēķēšana”? Pašmāju zīmols “Function Site” to ne tikai ir dzirdējis, bet jau ir atradis tam kādu ļoti vērtīgu risinājumu. Uzņēmums ražo salokāmus un augstumā regulējamus datorgaldus, kurus var viegli pārvietot un pielāgot dažādiem apstākļiem un vajadzībām – strādāt gan sēdus, gan stāvus pozīcijās, gan mājās, gan citā vidē. Strādā, kur vēlies, un nekaitē savai veselībai!

Savukārt ergonomiskas mēbeles birojiem piedāvās “Salons AIS” – sākot ar augstumā regulējamiem galdiem un krēsliem un beidzot ar akustiskajām starpsienām un ergonomiskām pelēm. Uzņēmuma pārstāvji interesentiem sniegs vērtīgas konsultācijas, kā uzlabot darba vietu.

Betons interjerā

Agrāk vairumam cilvēku betons nesaistījās ar materiālu, kuru varētu izmantot dzīvojamo telpu interjerā, bet drīzāk ar publiskajām telpām, kur betona grīdas nebija nekas neparasts. Mūsdienās betonu izmanto daudz plašāk un tas ir kļuvis par ļoti estētisku materiālu. Ja kāds vēl šaubās par betona lomu interjerā, tad viņam izstādē noteikti jāpaviesojas “Baltic Design Studio” ekspozīcijā, kur tiks prezentēti pašmāju uzņēmuma “BetoArt” personalizēta dizaina betona izstrādājumi – virtuves virsmas, galda un bāra letes virsmas, izlietnes, gaismekļi, puķu podi un daudz kas cits! Arī zīmols “Moone” izstādē apliecinās savu kaislību pret šo materiālu, piedāvājot dažādu formu betona puķupodus.

Gaumīgi interjera dizaina elementi

Interjera koptēlu veido daudz un dažādas detaļas. Kādam kā ķirsītis mājoklī būs viesistabas lielais dīvāns, kādam glezna, bet vēl kādam izvēlētie apdares materiāli. “Furniture & Design Isle 2021” burvīgas gleznas prezentēs māksliniece Ildze Ose, ar oriģināliem gaismas ķermeņiem priecēs “Si-Light”, efektīvas un gaumīgas grīdlīstes un karnīzes prezentēs “Orac Decor”, savukārt uzņēmums “Intelwood” demonstrēs koka akustiskos apdares paneļus, kas ir gan estētiski, gan funkcionāli.

Arī vīna skapis var būt nozīmīgs interjera elements. Norvēģijas ražotājs “Temptech” zina, kāds ir labs vīna skapis, tāpēc izstādes apmeklētāji varēs apskatīt gan tādus, kuri izvēlēti “Michelin” zvaigžņotajos restorānos, gan “Copenhagen” sērijas, no kuriem viens ir uzvarējis kategorijā “Gada sadzīves iekārta 2019 / 2020” elektronikas nozarē Norvēģijā. Savukārt tie, kuri vēlas savā interjerā ienest amerikāņu piecdesmito gadu stilu, varēs izvēlēties kādu no vintāžasstila ledusskapjiem, kas labi iederēsies ne tikai virtuvē, bet arī viesistabā vai pat birojā.

Gultu un dīvānu parāde

Mēbeļu, interjera un dizaina izstāde nav iedomājama bez gultu, matraču un dīvānu parādes. Arī šis gads nebūs izņēmums! Piedāvājumu prezentēs tādi iecienīti uzņēmumi kā “OR Mēbeles”, “Mūzas istaba”, “Feidi”, “Purpur”, “Delux Deams”, “Matraču m eistars” un vēl citi. Katrs atradīs sev lieliskāko dīvānu, glītāko gultu un perfektāko matraci kvalitatīvai atpūtai! Turklāt būs arī modernas bērnu un mazuļu gultas, tajā skaitā Montesori namiņgulta, kā arī ergonomisks mazuļu barošanas krēsls, ko piedāvās uzņēmums “Laimes gultiņa”.

Ekspozīcija “Svētkiem būs būt!”

Decembris ir svētku gaidīšanas laiks, kad cilvēki steidz gādāt dāvanas saviem mīļajiem, tāpēc šogad izstādē būs arī īpaša ekspozīcija “Svētkiem būs būt!” ar Latvijas dizaineru un amatnieku darbiem. Varēs iegādāties dizaina produktus, apģērbus, aksesuārus, rotas, darinājumus bērniem un vēl daudz ko citu.

Epidemioloģiskie drošības pasākumi izstādē

Izstāde “Furniture & Design Isle 2021” notiks epidemioloģiski drošā vidē un to varēs apmeklēt gan pieaugušie, gan bērni. Ieejas noteikumi pieaugušajiem: tikai Covid-19 izslimojušie vai vakcinētie ar derīgu ES sadarbspējīgu sertifikātu, uzrādot QR kodu un pasi vai ID karti. Ieejas noteikumi bērniem: līdz 12 gadu vecumam nav nepieciešams sertifikāts, no 12 gadu vecuma ieeja izstādē ar ES sadarbspējīgu sertifikātu (izslimojis vai vakcinēts), negatīvu testu vai izziņu par pēdējo 72 h laikā veiktu skrīningu ar negatīvu rezultātu.

Vēršam uzmanību, ka pirmajā dienā, 3. decembrī, no plkst. 10.00 līdz 12.00 izstāde notiks zaļajā režīmā, kas nozīmē, ka pirmās divas stundas to varēs apmeklēt pieaugušie un bērni tikai ar derīgu ES sadarbspējīgu sertifikātu. Aicinām sīkāk iepazīties ar ieejas noteikumiem pirms izstādes apmeklējuma: www.bt1.lv/mebelesundizains/visit.php!

Izstādi “Furniture & Design Isle” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk: www.mebelesundizains.lv

Seko līdzi jaunumiem arī šeit:

www.facebook.com/FurnitureDesignIsle

www.instagram.com/furniture_designisle/

Darba laiks:

3.–4. decembris 10.00–18.00

5. decembris 10.00–17.00

Ieejas biļete – 3 EUR

Bērniem līdz 12 gadu vecumam, pensionāriem, invalīdiem – ieeja bez maksas!

Uzmanību!

Pasākuma laikā notiek filmēšana un fotografēšana!

Mērķis: izstādes publicitātes nodrošināšana

Pārzinis: SIA “BT 1”, reģ. nr. 40003241394, juridiskā adrese: Ķīpsalas iela 8, Rīga