Traģiskā negadījumā gājis bojā Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kuzmins - FOTOGALERIJĀ.

Pēc aculiecinieku teiktā politiķis izdarījis pašnāvību. Tāpat atsevišķos avotos atšķiras informācija par politiķa vecumu - vieni vēsta, ka 36 gadi, - citi ziņo par 37 gadus veca politiķa nāvi.

Krievijas mediji pirmie ziņoja, ka deputāts apzināti meties zem vilciena sliedēm Rīgā Zasulaukā.

ATVADU FOTOGALERIJA GAIŠĀ PIEMIŅĀ JURISTAM UN RĪGAS DOMES DEPUTĀTAM ALEKSANDRAM KUZMINAM


Bildes no negadījuma vietas fotogalerijas beigās.

Uzziņai:


2021.gada 23.augustā traģiskā satiksmes negadījumā gājis bojā Latvijas Krievu savienības (LKS) Rīgas domes frakcijas deputāts Aleksandrs Kuzmins, žurnālistiem apstiprinājis LKS frakcijas vadītāja vietnieks Jakovs Pliners.

Pliners par traģēdiju uzzinājis no Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas.

Politiķis uzsvēra, ka tas ir milzīgs zaudējums gan partijai, gan visiem rīdziniekiem, jo Kuzmins bijis izglītots, gudrs, nosvērts un inteliģents politiķis, kurš strādāja visu rīdzinieku labā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem zināms, ka Kuzmins bija dzimis 1984.gadā. Pliners piebilda, ka, visticamāk, Kuzmina vietā Rīgas domē deputāta amatā varētu stāties LKS pārstāve Inna Djeri.


Izsakām visdziļāko līdzjūtibu Kuzmina piederīgajiem un draugiem.

FOTO no LETA, YANDEX, EKRĀNŠĀVIŅI NO RAIDĪJUMA DEGPUNKTĀ


Komentāru sadaļa paredzēta līdzjūtību un atmiņu vārdiem. Jelkādas naida runas vai apspriešana par etnisko un politisko piederību ir nosodāmas.


Uzziņai no TV3 raidījuma Degpunktā:


Uz nomaļa sliežu ceļa 2021.gada 23.augusta pievakarē notika traģisks negadījums. Zem vilciena pakļuva 37 gadus vecs vīrietis, un viņa dzīvība izdzisa turpat uz sliedēm, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Dzirciemā, pretī Tapešu ielas 46. namam vakar vietējie pieredzēja šausminošus notikumus. Iedzīvotāji atceras, ka pievakarē, kāda tīņu kompānija tālumā pamanīja vīrieti, kas steidzās pāri dzelzceļa sliedēm, bet pa tām tobrīd brauca lokomotīve.

”Divas meitenes, pusaudzes, gāja pa to pusi. Viņš skrēja no šejienes. Viņas piegāja, domāja varbūt, ka viņš nokrita blakus sliedēm, bet, kad piegāja tuvāk, jau pamanīja, ka galva ir atsevišķi, ķermenis atsevišķi. ”Viņš skrēja. Skrēja tieši virsū. Meitenes saka, ka apzināti. Viņas pieskrēja, ieraudzīja, ka viss ir slikti un izsauca policiju. Atbrauca kriminālā policija. Es jautāju, kāds vecums viņam bija? Viņas atbildēja, ka ap 30 gadiem,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Visi šie faktori apkārtējiem liek domāt, ka skrējiens pāri dzelzceļa sliedēm nepiemērotā brīdī bija mērķtiecīgs. Policisti, kā to šādos gadījumos pieprasa procedūra, ir uzsākuši kriminālprocesu.

Neoficiāli avoti raidījumam ”Degpunktā” ziņo, ka bojāgājušais ir Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kuzmins. Vietējie iedzīvotāji mediju publikācijās atpazīst savu kaimiņu.

”Viņš šeit dzīvo, es viņu zinu. Mūsu kaimiņš. No tās mājas, mēs viņu zinām ļoti labi,” norāda vietējie iedzīvotāji.

Traģēdijas faktu nenoliedz arī Kuzmina kolēģis Miroslavs Mitrofanovs, nevēloties sniegt plašākus komentārus. Viņš izsaka līdzjūtību piederīgajiem: ”Mums būtu svarīgi, lai televīzijā izskanētu līdzjūtības vārdi bojā gājušā tuviniekiem un draugiem.”
Atbildīgajiem dienestiem ierodoties, gūts apstiprinājums, ka vīrietis gājis bojā, un, visticamāk, nāve iestājusies nekavējoties. Lokomotīve pēc incidenta apstājās gandrīz turpat sadursmes vietā, kas nozīmē, ka tās ātrums nebija liels. Apkārtējie zina stāstīt, ka vilciena kustība šajā dzelzceļa līnijā, kas no Zasulauka ved uz Bolderāju, nav visai intensīva, proti, sastāvi gar šo vietu nobrauc ne biežāk kā divas vai trīs reizes dienā, turklāt mašīnisti vienmēr taurē, brīdinot par lokomotīves tuvošanos, ka arī brauc ar minimālu ātrumu.


Raksts pārpublicēts no portāla Slavenibas.lv