Samantas Tīnas videoklipa skandāls izvēršas plašumā. 2021. gada 30. martā plkst. 13:10 platformā Manabalss.lv savākti jau 595 paraksti. Nobalsot iespējams šeit.


Iniciatīvas autors ir mūziķis, aktieris un pasākumu vadītājs Kaspars Pudniks.


Uzziņai:


2021. gadā pirmoreiz radusies situācija, kad Latvijas pārstāvji dodas uz Eirovīzijas dziesmu konkursu ar tādu dziesmu, par kuru vispār nav balsojuši Latvijas iedzīvotāji. Ja balsojums būtu noticis, Latvijas sabiedrība, visticamāk, būtu izvēlējušies citu dziesmu un vizuālo tēlu.


Jo pēkšņi kādā vakarā LTV pārraidītais Samantas Tīnas videoklips Eirovīzijas dziesmai "The Moon Is Rising" raisīja šoku latviešu tautā. Tika pārmests videoklipā redzamais vēstījums sabiedrībai, kurā Samantas komanda atklāti propagandē LGBT vērtības - uz lūpām skūpstās sievietes, piedalās transpersonas, pārspīlēts seksisms tērpos un tamlīdzīgi - skatiet bilžu galerijā.

Šāda situācija ir radījusi lielu vilšanos skatītājos un konkursa atbalstītājos. Tāpēc lielais vairums sabiedrības uzskata, ka šāds priekšnesums nedara godu un nepārstāv Latvijas valsti un ka tam nav sabiedrības atbalsta. PARAKSTĪTIES VAR ŠEIT

Pilns iniciatīvas teksts -

"LATVIJA EIROVĪZIJĀ – PAR SABIEDRĪBAS LĪDZDALĪBU LATVIJAS TĒLA VEIDOŠANĀ

Aicinām noteikt nemainīgu kārtību, kas garantē pastāvīgu sabiedrības līdzdalību, izvēloties Latviju pārstāvošo dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursā. Latvija šajā konkursā ir piedalījusies jau 20 gadus pēc kārtas un piedāvājusi pasaules skatītājiem kvalitatīvākos priekšnesumus un skaistas dziesmas. Tāpat kā mēs lepojāmies par "Prāta Vētru", par Mariju Naumovu, Intaru Busuli un citiem lieliskiem māksliniekiem, mēs vēlamies būt lepni par Latvijas pārstāvi, dziesmu un vizuālo tēlu arī turpmāk.

Skatītāju balsojums ir šā konkursa nozīmīga sastāvdaļa, un tā tam ir jāpaliek arī atlases kārtā. Konkursa rīkotājs Eiropas Raidorganizāciju apvienība (European Broadcasting Union) ir noteikusi brīvu kārtību, pēc kādas katra valsts izvēlas savu pārstāvi un dziesmu. Tāpēc šai procedūrai ir iespējama arī formāla pieeja, kuru šoreiz arī izvēlējās Latvijas Televīzijas vadība.

Līdz ar to Latvijas pārstāvis dodas uz konkursu ar tādu dziesmu, par kuru vispār nav balsojuši Latvijas iedzīvotāji. Ja balsojums būtu noticis, Latvijas iedzīvotāji, visticamāk, būtu izvēlējušies citu dziesmu un vizuālo tēlu. Šāda situācija ir radījusi lielu vilšanos skatītājos un konkursa atbalstītājos. Tāpēc uzskatām, ka šāds priekšnesums nepārstāv Latviju un ka tam nav sabiedrības atbalsta.

Lai novērstu gadījumus, kad uz Eirovīzijas dziesmu konkursu dodas tāda dziesma, kas nav saņēmusi atbalstu balsojumā un lai garantētu sabiedrības līdzdalību Latvijas tēla veidošanā, aicinām nostiprināt nemainīgu kārtību, kādā katru gadu skatītāju balsojumā tiek izraudzīta dziesma Eirovīzijas dziesmu konkursam un kā par Latvijas nodokļu maksātāju naudu tiek veidots Latvijas tēls. Latvijas pārstāvim un dziesmai ir obligāti katru reizi jāsaņem Latvijas skatītāju balsis.

Tāpēc aicinām Saeimas atbildīgo komisiju sadarbībā ar iesaistītajām pusēm izveidot un nostiprināt nemainīgu kārtību, kas garantē skaidru sabiedrības izvēli turpmākai Latvijas tēla veidošanai starptautiskajā Eirovīzijas konkursā.

Sabiedrības ieguvums no tā būs novērsta iespēja, ka uz Eirovīzijas dziesmu konkursu dodas tāda dziesma, kas nav saņēmusi atbalstu sabiedrības balsojumā. Tāpat šādi tiks garantēta sabiedrības līdzdalība Latvijas tēla veidošanā."

LASIET ARĪ: Par mūsu, nodokļu maksātāju naudu! Samanta Tīna un LTV iespļauj ģīmī latviešu tautai, ģimenēm un bērniem


PIEAUGUŠAJIEM! PĒC DAUDZIEM GADIEM PUBLISKOTS PILNS NECENZĒTS EROTISKAIS VIDEO: Samanta Tīna uz galda. Necenzēts video. Kailas krūtis un īpaši niecīgi stringi

***

Kontekstam ManaBalss paziņojums:

"Sabiedrības līdzdalība valsts tēla veidošanā – leģitīms jautājums arī Eirovīzijas sakarā

Pēc izvērstām konsultācijām un iesniegtā teksta būtiskas redakcijas platformā ManaBalss ir publicēta jauna iniciatīva.

Iepriekš itin plašu publicitāti guva ManaBalss tā arī nepublicētais aicinājums atcelt Latvijas dalību šāgada Eirovīzijas konkursā. Šī – būtiski pārstrādātā –iniciatīva vairs neietver juridiski slidenas prasības, kā arī tā vairs nav diskusija "par deguniem", kas ManaBalss platformā netiek pieļauts.

ManaBalss regulāri saņem iniciatīvu iesniegumus ar prasībām mainīt vienu vai otru amatpersonu, pilsētas domi un pat hokeja trenerus un raidījumu vadītājus.

Šādos gadījumos autori vienmēr tiek aicināti pārformulēt savu "sāpi" tā, lai tā nebūtu par vai pret konkrētu personību vai, piemēram, pilsētas domes sasaukumu, bet gan PAR IDEJU (skat. kvalitātes kritēriju 5. punktu).

Kas ir jādara, lai nākamā dome vai ne gluži sabiedrības interesēm atbilstīga amatpersona atkal nebūtu "jātriec ratā" ar balsojumu? Tikai atbildot uz šo jautājumu, ir iespējama tiešām kvalitatīva pilsoniskā iniciatīva valstī ar pārstāvniecisko demokrātiju.

Latvija pasaules līmenī ir unikāli sekmīga tieši sabiedrības digitālajā līdzdalībā. Viens no šā sekmīguma iemesliem ir tieši šīs līdzdalības KVALITĀTE – ka iniciatīvas pirms to publicēšanas tiešām tiek izsvērtas, izdiskutētas un pārsvarā arī rediģētas.

Ne visi iesniegumu autori ir uz to gatavi – uz kritisku attieksmi pret savām idejām, uz to rediģēšanu, uz to salāgošanu ar nepamanītiem faktiem, tiesiskajiem aspektiem u.c. Tas var būt nepatīkams process, jo prasa paškritiku un spēju mainīties.

Tāpēc – paldies iniciatīvas "Latvija Eirovīzijā – par sabiedrības līdzdalību Latvijas tēla veidošanā" autoram par pacietību. Šis ir arī ļoti rets gadījums, kad noraidītas iniciatīvas autors to nav ņēmis sevišķi personīgi un sava priekšlikuma pārformulēšanai un precizēšanai ar ManaBalss starpniecību ir spējis gūt ekspertu padomu, lai no līmeņa "Par deguniem" savu iniciatīvu paceltu "Par ideju" līmenī.

Tāpēc – paldies vēlreiz iesaistītajām pusēm, un ceram, ka šis precedents veicina uzticības sabiedrības veidošanos Latvijā.

Šai sakarā ir jāuzsver arī tas, ka platformas ManaBalss komanda nav ne par, ne pret Eirovīzijas atlases kārtību vai jebkuru citu šai platformā virzīto ideju. Neatkarīgi no mūsu darbinieku personīgajām attieksmēm, kā ManaBalss mēs esam politiski un tēmu ziņā neitrāli, sniedzot maksimāli kvalitatīvus un pierādīti efektīvus atbalsta pakalpojumus jebkurai leģitīmai pilsoniskajai iniciatīvai, kas atbilst ManaBalss darba kvalitātes kritērijiem.

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!"