Patiesībā viņš nav nekāds Guntis Ulmanis, bet gan Guntis Rumpītis, vēsta Vikipēdija.


Bijušā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa Toyota markas apvidus auto iepirkuma specifika liek tirgotājiem secināt, ka skaidri redzams: jaunais iepirkums veidots konkrētam auto - bilžu galerijā.


Par to vēsta arī portāls TVNET ar skarbu virsrakstu: Kā Ulmanis apgāja Ministru kabineta noteikumus, lai tiktu pie šerpa vāģa?

Un jā, vēl pavēle - uzlieciet diskiem spinerus! - piebilst raksta autors Toms Lūsis.

Ekskluzīvā, medībām paredzētā mašīna tikusi izraudzīta steidzamības konkursa kārtībā un ne par to labāko cenu. Turklāt tehniskās specifikācijas prasību sarakstā minēts, ka tai jābūt apvidus, ražotai 2020. gadā un jābūt tumši metāliskā krāsā.


Guntim Ulmanim ir 81 gads. FOTOGALERIJĀ VIŅA DZĪVES MIRKĻI + AR KĀDU AUTO BRAUCA RADINIEKS, PREZIDENTS KĀRLIS ULMANIS

Tāpat uzskaitīta prasība pēc noteikta automobiļa garuma, riteņu izmēra. Tieši specifiskās prasības auto tirgotājus mudinājušas domāt, ka jau iepriekš ticis noskatīts konkrēts auto.


Nākamos četrus gadus jaunā automašīna no nodokļu maksātāju naudas izmaksās ap 1200 eiro mēnesī jeb 48 000 eiro kopā, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).



Tātad auto gala cena ir 58 080 eiro. No nodokļu maksātāju naudas... Sabiedrība nav mierā ar šādu faktu pandēmijas laikā, kad ikvienam "mirstīgajam" ir grūtāk izdzīvot nekā ierastos apstākļos. Ulmanis Latvijas hokeja biznesā esot nopelnījis prāvas naudas summas.


LASIET ARĪ PAR ULMAŅA ĀRLAULĪBAS SĀNSOĻIEM AR SKAISTO SIEVIETI:


Guntim ULMANIM ārlaulības bērns un mīlas trijstūris?



Lora esot pat prasījusi Ulmanim šķirties no sievas

Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs skarbs: “Valsts galvai jārāda priekšzīme, ka tas ir kā piemērs, bet šis gadījums tāds nav. Skaidri redzams, ka ir izvēlēts konkrēts modelis, ka  acīmredzot vēlme eksprezidentam ir braukt medībās; tas nebūtu tas sliktākais, bet sliktākais ir, ka piegādes termiņš ir divas nedēļas. Valsts prezidenta un sevišķi eksprezidenta autoparku var laicīgi plānot. Tas nozīmē, ka ir skaidri apzināta konkrēta mašīna, un tas neliecina par iespēju piegādāt labāko cenu, tas nav labs piemērs.”

Prezidenta kanceleja informāciju noliedz, vēsta LTV Panorāma: