Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš smagi cietis ugunsgrēkā. Liesmas svētdienas vakarā izcēlās deputāta dzīvoklī. Pēc sākotnējās informācijas tās izraisījusi neuzraudzīta svece. Kaimiņam ir apdegušas rokas, un viņš ārstējas slimnīcā, vēsta TV3 Ziņas.

Savukārt LTV Panorāma, atsaucoties uz ugunsdzēsēju sniegto informāciju vēsta, ka Kaimiņa dzīvoklī nav bijis izvietots dūmu detektors, kas ievērojami ātrāk celtu trauksmi par nelaimi.

Glābēji izsaukumu uz Antonijas ielu saņēma Pirmajā adventē 2019.gada 1.decembrī pirms plkst. 21.00 – piektā stāva dzīvoklis dega ar atklātu liesmu.

Sociālajos tīklos pieejami video, kuros redzams konkrētais ugunsgrēks, kā arī policijas ekipāžas un ugunsdzēsēju tehnika Rīgas klusajā centrā. Glābēji skaidro, ka ugunsgrēks bijis paaugstinātas bīstamības, tāpēc piesaistīti papildspēki.

Tā kā tika iesaistīts daudz tehnikas, ugunsgrēks visai ātri tika likvidēts. Ugunsdzēsēji darbu beidza vēl pirms pusnakts.

Kopējā degšanas platība – 40 kvadrātmetru. TV3 Ziņām pirmdien ierodoties notikuma vietā, bija redzams, ka dzīvoklis izdedzis pamatīgi, durvis uzlauztas. No sadūmotās ēkas evakuēti septiņi cilvēki, divi no tiem nodoti mediķiem. Izglābts arī suns.

Glābēji aicina cilvēkus Adventa laikā būt īpaša uzmanīgiem un neatstāt iedegtās sveces bez uzraudzības.

Viens no cietušajiem ugunsnelaimē ir Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Parlamentārietim pastarpināti piederošais portāls “ritakafija.lv” sociālajā tīklā “Facebook” paziņojis, ka Kaimiņš slimnīcā ir ar roku apdegumiem un tur pavadīs vismaz trīs dienas. Kaimiņš esot saelpojies dūmus, pats mēģinot tikt galā ar liesmām.

Artusam Kaimiņam ir 39 gadi. Viņš jaunībā smagi cieta traģiskajā Valmieras teātra aktieru autokatastrofā. Novēlam māksliniekam visātrāko izveseļošanos! KAIMIŅA DZĪVES MIRKĻI GALERIJĀ.

Valsts policijā par notikušo sākta pārbaude, bet sākotnējā informācija liecina, ka ugunsnelaimes iemesls varētu būt bez uzraudzības atstāta svece.

TV3 Ziņu dienesta sižets: