Pēc 12 stundu gara politiskā šova Rīgas domē, sastiķējot jaunu koalīciju, amatā tomēr noturējies Rīgas mērs Oļegs Burovs. Viņa krēslu paglāba trausla 31 balss koalīcija, tai skaitā izbijušie opozicionāri apmaiņā pret labiem amatiem. Opozīcija gan prognozē, ka domi tāpat drīzumā atlaidīs pašvaldību ministrs.

Burovam mēra amatā palikt izdevās, vēlā piektdienas naktī izveidojot jaunu koalīciju. Viņam uzticību izteica “Saskaņa”, “Gods kalpot Rīgai” deputāti, kā arī deputātu bloks “Rīgai!” un kādreizējā nacionāļu pārstāve Baiba Broka.

“Tas ir tāds politiskais darbs, politiskais šovs, ko var darīt. Pulksten divos visi deputāti pieņēma pēdējos lēmumus,” vēlāk pauda mērs.

“Pateicoties tam, ka četri deputāti, kas bija zvērējuši uzticību citiem ideāliem, neiet kopā ar “Saskaņu”, to izdarīja. Nekā savādāk, kā par nodevējiem es viņus nosaukt nevaru. Viņu vietā pārāk priecīgs nebūtu. VARAM ministrs domi atlaidīs nespējas pildīt solījumu atkritumu jomā dēļ,” TV3 Ziņām komentēja Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis.

Portāls Medium.com pat publicējis Baibas Brokas foto kopā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un piespraustām Georga lentītēm - FOTOGALERIJĀ 4. BILDE.

Domes vicemēra amatā pēc trīs stundu iztaujāšanas un debatēm iecelts deputātu bloka “Rīgai!” pārstāvis Druvis Kleins. Viņa pārziņā tagad būs SIA “Rīgas satiksme” un AS “Rīgas siltums”. Tas vēl jo vairāk saniknojis opozīciju.

“No rīta, apzinoties, kas noticis Rīgas domē, palika vēl sliktāk! “Saskaņa” un Baiba Broka – jaunā koalīcija! Dome ir kā veikals,” kritizēja galvaspilsētas domnieks Aleksejs Rosļikovs.

LASIET ARĪ: Sabiedrība šokā! Ušakovs apmeklē tikai tās debates, kur sievas draudzene Broka 'zīmējas'

Vai cik 'skaisti'! Par korupciju aizturētā politiķe Baiba Broka šodien tikusi pie jaunas siltas vietiņas Latvijas Universitātē