No aptuveni 800 darbiniekiem, kas strādāja universālveikala "Stockmann" "Trakajās dienās", apmēram 50 parādījušies līdzīgi saslimšanas simptomi - vemšana un caureja.

Tiek ziņots, ka uzņēmuma darbinieku ēdināšanu nodrošina uzņēmums "Baltic Restaurant Latvia", kura vārds pavisam nesen plaši izskanēja saistībā ar Siguldas bērnudārzu audzēkņu saslimšanu.

Notikušā apstākļus noskaidro Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), un arī "Stockmann" gaida atzinumus no ģimenes ārstiem, pie kuriem obligāti bija jāiet visiem darbiniekiem, kuri bija sasirguši.

PVD ģenerāldirektors Māris Balodis Latvijas Radio norādīja, ka svētdien minētais uzņēmums sazinājies ar PVD un lūdzis veikt pārbaudes, jo tam radušās aizdomas par saslimšanas gadījumiem.

PVD gaida paraugu pārbaužu rezultātus un pagaidām nevar izteikt pieņēmumus, kas ir inficēšanās cēlonis. "Stockmann" direktore Dace Goldmane Latvijas Radio tikmēr pastāstīja, ka "Trakajās dienās" strādāja 800 cilvēku, no kuriem aptuveni 50 ir līdzīgi saslimšanas simptomi.

"Ēdiena paraugi ir nosūtīti. Turpinām gaidīt analīzes. Visi darbinieki aicināti griezties pie ārsta. Šobrīd situācija ir tāda, ka jaunu saslimšanas gadījumu nav kopš aizvakardienas," teica Goldmane.

"Stockmann" direktore arī atzina, ka ne visi saslimušie cilvēki ēda uzņēmuma pasniegtās maltītes.

"Baltic Restaurants Latvia" valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars aģentūrai LETA norādīja, ka ir pārliecināts, ka uzņēmums nodrošinot nepārtrauktu higiēnas un drošības uzraudzību visās savās ēdināšanas vietās.

"Esam informēti, ka "Stockmann" ir bijusi darbinieku saslimšana. Saņemot informāciju par šiem saslimšanas gadījumiem, uzņēmums pats nekavējoties pēc savas iniciatīvas jau brīvdienās izsauca PVD un SPKC, kuri veica pārbaudes "Baltic Restaurants Latvia" kafejnīcā. Tika pārbaudīti gan produkti, gan darba virsmas, gan darbinieki. Visi līdz šim saņemtie testu rezultāti ir negatīvi, tai skaitā nav atrastas ne "E.Coli", ne Salmonellas baktērijas, tāpat mūsu darbinieku vidū šobrīd saslimušo nav," sacīja Kaugars.

Viņš piebilda, ka "Stockmann" darbiniekiem "Baltic Restaurants Latvia" ir tikai viena no ēdināšanas iespējām un ne visi saslimušie ēda uzņēmuma pasniegtās maltītes. "Universālveikala darbinieki izmanto arī citas ēdināšanas iespējas, tai skaitā līdzi paņemto ēdienu no mājām," skaidroja Kaugars.

Kā uzsvēra Kaugars, "Baltic Restaurants Latvia" nodrošinot nepārtrauktu higiēnas un drošības uzraudzību, tai skaitā veic regulāras pārbaudes, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī PVD un SPKC speciālistus. Arī šajā gadījumā, uzņēmums savā ēdināšanas blokā veica ārkārtas pārbaudes, pēc savas iniciatīvas pieaicinot atbildīgos dienestus, lai arī neviens no kafejnīcas apmeklētājiem vai darbiniekiem nav sūdzējies par veselības stāvokli, sacīja Kaugars.