Pērn mūžībā pavadītā mūziķa Valtera Frīdenberga radi un draugi sadalījušies divās pretējās nometnēs un skandāla iepicentrā ierauta viņa līgava Kristīne Paegle - skatiet fotogalerijā. Šobrīd notiek karsti strīdi par mūziķa mantojumu, vēsta žurnāls Kas Jauns.

Kristīne Paegle atsakās runāt par to, vai kopā ar draugiem izdevies mīļotā pelnus izkaisīt Atlantijas okeānā – tas šim brīdim esot pārāk ass jautājums. Viņa norāda, ka mantojuma lietu kārtošana rit savu gaitu, bet "diemžēl ir cilvēki, kas iet kā dzīvnieki pāri visam, bet ir cilvēki, kam ir arī kas svēts. Līdz ar to attiecīgi paies laiks, kamēr kas pamainīsies."

Ar Valtera radiniekiem viņa komunicē ar juristu starpniecību. Kristīne norāda – viņai šķiet, ka viss ir pārāk sasteigts, būtu jāļauj paiet kādam laikam, lai noplok emocijas. Frīdenberga draudzenei ir sāpīgi, ka viņu dēvē par "pašpasludināto līgaviņu", turklāt pret viņu esot nostājušies gan Valtera radi, gan draugi - "Viņi tur tādā vienā katlā. Sačupojušies."

Esot informācija, ka Valtera brālis un tēvs vērsušies policijā par it kā nozagtajiem pelniem. Turklāt policija nav vienīgā vieta, kur radinieki vērsušies – Kristīne katru jaunu uzbrukumu uztver ar izbrīnu, sak, ko nu vēl neizdomās? Paegles prāts gan esot mierīgs, jo nav neviena iemesla, par ko justies slikti vai nepareizi. Viņa par savu ceļu esot pārliecināta.

Kristīne nevēlas dalīties ar sīkākām detaļām, bet atzīst, ka mantojuma lietā viss notiek kā seriālā "Hameleonu rotaļas", - varētu pat grāmatu uzrakstīt. "Visvairāk žēl, ka tagad šīs naidīgās attiecības ir tieši starp Valtera tuvākajiem un mīļākajiem cilvēkiem..."

Plašāk lasiet žurnālā Kas Jauns.

LASIET ARĪ:

Vieglu un skaistu lidojumu Valčam! FOTOGALERIJA: Slavenības un tauta atvadās no Valtera Frīdenberga

Latviešu tauta sēro un nespēj noticēt... Vien pēc dažām dienām Valters Frīdenbergs būtu svinējis 31. šūpuļsvētkus. ATVADU VIDEO/FOTOGALERIJA

2019.gada vasaras sākumā tika ziņots:

Pagājuši septiņi mēneši kopš mūziķa Valtera Frīdenberga bērēm, taču nav skaidrs, kas noticis ar viņa pīšļiem.

Pēc Valtera nāves tika vēstīts, ka mūziķa pīšļi tiks izkaisīti okeānā Portugālē. "Kas noticis ar mūziķa pīšļiem?"- vaicā žurnālisti.

Lai arī par to, ko darīt ar aizgājēja pīšļiem, tiesīgi izlemt tikai tikai mirušā vistuvākie radinieki, viņiem pat neesot īsti skaidrs, kas ar tiem noticis, jo šajā jomā lēmumus pieņemot tikai un vienīgi Valtera draudzene Kristīne Paegle.

Zināms vien tas, ka pēc bērēm urnu ar Valtera pīšļiem mūziķa labākais draugs, grupas "Tumsa" menedžeris Mareks Bērents nogādājis Valtera mājās.

Vai tie tur ir vēl tagad? Valtera brālis Marsels Frīdenbergs pieļāvis, ka Valtera pelni jau izkaisīti okeānā. Savukārt Grupas "Putnu balle" menedžere Anete Kalniņa atklāj, ka tas vēl nav izdarīts. Tiek gaidīts, kad visi Valtera tuvākie draugi būs brīvi un kopā varēs doties uz Portugāli. Piemiņas fotogalerija.