2019.gada 27.jūlijā Krievijā un Baltkrievijā sēras. Atklātībā nonākusi ziņa, ka 24 gadu vecumā kāzu ceļojumā Aļaskā bojā gājusi krievu aktrise Veronika Nikonova (aктриса Вероника Никонова) - fotogalerija.

Aktrises vīrs Pjotrs Markelovs Krievijas medijiem šodien stāsta: "Mēs apprecējāmies 1.jūlijā un uzreiz aizbraucām kāzu ceļojumā. Mūsu, un it īpaši Veras sapnis bija, nokļūt tālu Aļaskā, īstenot sapni – nokļūstot Aļaskas mežu biezokņos un atrast leģendām apvīto busiņu "Magic Bus 142". Atpakaļceļā šķērsojot otro upi Teklaniku ar trosēm Veronika tajā iegāzusies. Smagā mugursoma viņu spieda uz leju dzelmē. Kad pēc piecām minūtēm man sievu izdevās izdabūt ārā no mutuļojošās straumes, es pusstundu veicu mākslīgo elpināšanu, bet bez rezultātiem. Viņas sirds diemžēl jau bija apstājusies zem ūdens... Mūsu iegravētie, Aļaskas akmenī kaltie vārdi 'Piotr & Nika Just Married 07/19' tur paliks mūžīgi."

"Magic Bus 142" jeb maģiskais busiņš ir zināms no filmas un grāmatas “Into the Wild”, kas ir patiess stāsts par Kristoferu Makkendlesu, amerikāni, kurš deviņdesmitajos gados izvēlējās dzīvi vienatnē dziļi Aļaskas biezoknī. Mežā pamests autobusiņš kalpoja par Kristofera patvērumu, un šajā vietā 1992. gadā viņa dzīve 24 gadu vecumā arī izdzisa. Kristofers mira no bada, kaut gan vēstures annālēs pastāv otra versija, ka viņa nāves iemesls bijusi saindēšanās ar indīgām ogām.

Portāls Aprinkis.lv vēsta, ka latvietis Nils Aleksis arī tur pabijis un veiksmīgi atgriezies. Stāsta varoņa un maģiskā busiņa leģendu iedvesmots, puisis no Mālpils sapņojis reiz nokļūt Aļaskā un atrast šo vietu. 2018.gada jūlijā viņa sapnis piepildījies. Plānojot braucienu, Nils internetā meklējis informāciju un citu ceļotāju pieredzi. "Tāpat arī lasīju, kas ir briesmīgākais, kas tur var notikt. Protams, tā ir nāve," stāsta Nils. Ceļā uz maģisko busiņu cilvēki visbiežāk noslīkstot, šķērsojot otro upi – Teklaniku. "Tā ir mežonīga upe, straume ir spēcīga, un daudzi, kas centušies nokļūt līdz maģiskajam busiņam, šajā upē ir noslīkuši."


FOTOGALERIJĀ AKTRISE VERONIKA NIKONOVA UN "NĀVES BUSIŅŠ" AĻASKĀ

Veronika Nikonova pēc tautības bija baltkrieviete, taču ar negaidītiem panākumiem kļuva par Krievijas filmas "Brestas cietoksnis"  (фильм «Брестская крепость») zvaigzni 2010.gadā.

Likteņa sakritība, ka leģendām apvītais "Magic Bus 142" filmas un grāmatas “Into the Wild” varonis Kristofers Makkendless arī gāja bojā 24 gadu vecumā, tāpat kā aktrise Veronika Nikonova.



Izsakām visdziļāko līdzjūtību Veronikas Nikonovas tuviniekiem. Filmas "Brestas cietoksnis" režisors Aleksandrs Kotts paziņojis, ka palīdzēs ģimenei savu iespēju robežās, cik vien būs iespējams.


Diemžēl mugursomā kopā ar noslīkušo Veroniku bija abu lauleņu pases, kredītkartes un šobrīd starptautiskā līmenī tiek kārtoti dokumenti, lai Veroniku varētu apbedīt, bet vīrs atgriezties dzimtenē. Līdzjūtību šodien uzreiz pēc sēru vēsts izteikuši jau vairāki Krievijā cienījami mākslinieki.


Visu cieņu. Noliecam galvas. Veronikas Nikonovas Instagram konts joprojām aktīvs