Deputātam Artusam Kaimiņam nav pieticis ar jandāliņu krogā, no kura viņu iereibušu izvadīja apsargi, un «klopi» Saeimas deputāts no Latvijas Reģionu apvienības ir gatavs sarīkot arī parlamentā. Sociālajā tīklā «Twitter» Kaimiņš piedraudējis savam kolēģim no Zaļo un zemnieku savienības, gados jaunajam Edgaram Putram, ka viņam drīzumā var nākties domāt par jaunu briļļu iegādi, ko droši var uzskatīt par sinonīmu tautā lietotajam izteikumam «sadot pa muti». «Vēlreiz būs pleciņš, pirksi sev jaunas brilles,» atbildot uz Putras dzēlībām, tviterī ierakstījis Artuss Kaimiņš - vēsta slavenību žurnāls Vakara Ziņas.

Izrādās, konflikts starp abiem deputātiem bija uzplaiksnījis jau pirms vairākām dienām. Abu kolēģi bija piefiksējuši, kā Kaimiņš ar Putru, Saeimas kāpnēs samijušies, nedaudz pagrūstās. It kā Putra mutīgo Kaimiņu garāmejot aizķēris ar plecu. Kā tur īsti bijis – Putra uzgrūdās vai Kaimiņš aizķērās –, to zina tikai paši karstgalvji. Tomēr Kaimiņam, kuram rokas tā vien niez, bija licies, ka Putra viņam uzgrūžas tīšām. Ar to arī izskaidrojams Artusa tviterī rakstītais par «pleciņu».

Lai gan šoreiz Kaimiņu provocējis Putra, iepriekš Artuss bieži esot centies āzēt savu kolēģi, gan bāžoties virsū ar savu slaveno minikameru un uzdodot jocīgus jautājumus, gan garāmejot izteikdams piezīmes, atzīst abu kolēģi, kas konflikta gruzdēšanu vēro jau mēnešiem. Acīmredzot Putras nepatika pret lecīgo mutes brūķētāju bijusi tik liela, ka viņš pirmdienas vakarā «Twitter» ierakstījis: «Varētu jau likt visādus video par Artusa budžeta jautājumu zināšanām, stāstīt par deputāta auto vadīšanu uz reālām paģirām utt., u.t.jp, bet...»

Runa ir par Kaimiņa neseno izgāšanos – nespēdams atbildēt uz LNT analītiskā ziņu raidījuma TOP 10 uzdoto āķīgo jautājumu par valsts nākamā gada budžeta skaitļiem, Kaimiņš turpmāk atteicās ar LNT žurnālistu sarunāties, žēlojoties, ka par viņu «ņirgājas». Paša zāles laikam rūgtas, kā pieņemts teikt, jo Kaimiņam ik dienas patīk paņirgāties, bāžoties Saeimas apmeklētājiem virsū ar savu minikameru un nereti aizvainojošiem vai izņirdzošiem jautājumiem.

Atšķirībā no uzdzīvotāja Kaimiņa nepilnus 33 gadus vecais Putra ir precēts vīrs, divu mazu bērnu tēvs, kurš ārpus darba Saeimā un Ekonomikas ministrijā darbojas ģimenei piederošajā zemnieku saimniecībā Durbes novada «Pīlādžos». Putra, kurš ikdienā pret visiem ir laipns un smaidīgs, izceļas ne tikai ar kompetenci ekonomikā, bet arī nesmādē vienkāršu darbu – savā amatpersonas deklarācijā viņš tā arī ir ierakstījis «traktorists–ekonomists», jo tieši ar to ikdienā nodarbojas «Pīlādžos» - ironizē žurnāla Vakara Ziņas žurnālisti.