Jaunus rakstus izrakstīt aicina “Teiksma”!

TDA “Teiksma” 18. maijā plkst. 18.00 Ķīpsalas hallē jau atkal pārsteigs skatītājus ar jaunu un līdz šim vēl neredzētu repertuāru koncertā “Jaunus rakstus izrakstīt”, kurā būs skatāmas septiņu jauno horeogrāfu dejas. FOTOGALERIJA


“Esmu lepns, ka vienā kolektīvā ir tik daudz talantīgu jauniešu – topošie, esošie horeogrāfi un deju kolektīvu vadītāji. Iespējams, nākotnē viņi būs tie, kas sniegs savu ieguldījumu dejas nozarē Latvijā. Ja arī nākotnē jaunieši turpinās čakli strādāt, varbūt kāds kļūs pat par deju svētku virsvadītāju,” saka TDA “Teiksma” mākslinieciskais vadītājs un horeogrāfs Jānis Ērglis.

Kolektīvs allaž ir salīdzināts ar deju laboratoriju, kurā katru sezonu tiek radītas neskaitāmas jaunas horeogrāfijas, tās izdejojot arvien aizraujošākās koncertprogrammās. Arī šis gads nav izņēmums!


Šoreiz pie vārda tikuši septiņi jaunie horeogrāfi, kuri sākotnēji ir bijuši vai vēl joprojām ir TDA “Teiksma” dejotāji: Reinis Rešetins, Marta Helēna Vanaga, Dāvis Ērglis, Druvis Anusāns, Māris Konstants, Aija Konstante un Jānis Kalniņš.

“Ir patīkami būt kopā ar draugiem un veidot jaunas horeogrāfijas tik atsaucīgiem dejotājiem! Viņi mani iedvesmo, un kopīgais radīšanas process rit viegli un pat jautri. Tas ir gods un lieliska iespēja, ko var sniegt tikai tāda talantīga un kupla dejotāju saime kā “Teiksma”,” atzīst horeogrāfs un dejas pedagogs Reinis Rešetins. Viņš ir BDK “Teiksmiņa” repetitors un Smiltenes vidējās paaudzes deju kolektīva “Ieviņa” mākslinieciskais vadītājs, un arī Smiltenes un Talsu deju apriņķa virsvadītājs unvairāku deju uzvedumu veidotājs.

Jaunie horeogrāfi ar savu pieredzi, idejām un, protams, “odziņām” koncertu “Jaunus rakstus izrakstīt”padarīs īpašu ne vien sev pašiem, bet arī skatītājiem. Savukārt TDA “Teiksma”, VPDK “Teiksma” un BDK “Teiksmiņa” dejotājiem šis būs kā pamatīgs kāpiens vai pat pavisam augsts lēciens ārpus ierasto deju ritmu rāmja.

Koncertu rīko “BT 1 Music”.

Vairāk par koncertu: www.facebook.com/events/306514936701525/

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv un Ķīpsalas hallē. Biļešu cenas uz koncertu:6,00–15,00 EUR. Papildu informācija par biļetēm: 67067500 vai e-pastu: [email protected]

Papildu informācija:

www.teiksma.lv