Valsts prezidentam jāvirza jaunās valdības veidošanas process un viņš nedrīkst gaidīt, kamēr "pašreizējais bezformīgais galerts" Vienotības vadībā "izspļaus jaunu premjera kandidātu", uzskata opozīcijas partijas Saskaņa līderis Nils Ušakovs.

Varas degradācija notiks vēl straujāk, ja prezidents neieņems aktīvu pozīciju jaunās valdības veidošanā, sarunā ar aģentūru LETA pauda Ušakovs. Viņš uzskata, ka demisionējušās valdības darbu raksturo bezgalīgas intrigas, iedomība pret valsts iedzīvotājiem, nevērība pret valsts interesēm un korupcija. Valdības darba "pēdējie akordi" ir ministru algas palielinājums par 800 eiro vienlaikus ar bērnu pabalstu paaugstinājumu vien par dažiem eiro, viņš sacīja.


Savukārt Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) demisija un īpaši tas, kā notika atkāpšanās, ir loģisks šīs valdības darba noslēgums, pauž politiķis.

"Saskaņai" šajā parlamenta sasaukumā nav absolūtā vairākuma un tā bija vēlētāju izvēle, atgādina Ušakovs. Tāpēc šī politiskā spēka pārstāvji turpinās "aizstāvēt iedzīvotāju intereses" pašvaldībās, kur "Saskaņa" ir pie varas, un Saeimas opozīcijā, teica politiķis. "Saskaņa" turpināšot strādāt arī pie tā, lai vēlētāji mainītu savu attieksmi pret tiem, ko viņi ievēl, piebilst politiķis.

Kā ziņots, Ministru prezidente Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.


Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

LASIET ARĪ: Atpakaļ uz fermu! Nācija par Straujumu izņirgājas visdrausmīgākajos veidos