“No vienas puses valdības pārstāvji ar taksometru nozari ved pārrunas par to, kā regulēt nozari, kā to sakārtot. Lemj, vai noteikt taksometriem ikmēneša avansa maksājumu vai patentmaksu. Tāpat tiek spriests kāds varētu būt ikmēneša maksājuma apmērs. Tika panākta valdības pretimnākšana samazināt plānoto maksājumu par vienu mašīnu no 280 uz 130 eiro mēnesī. Bet, tikmēr Saeimā tās pašas koalīcijas pārstāvji virza citu likumu, kas ļaus ar pasažieru pārvadājumiem nodarboties teju ikvienam. Tas taču liecina par haosu koalīcijā!” uzskata Genādijs Aksjonovs.

“Lai runātu par esošo taksometru jomas sakārtošanu, ir izveidotas vairākas darba grupas Finanšu un Satiksmes ministrijās, notikušas daudzas apspriedes, tērēts laiks un eneģijas strīdos. Beigās pat tapa izmocīts lēmumprojekts iesniegšanai Ministru Kabinetā. Neizpratni rada arī tas, ka plānotie taksometru vadītāju maksājumi jau iekļauti nākamā gada budžetā,” pauž Genādijs Aksjonovs.


Genādijs Aksjonovs neslēpj, ka taksometru vadītāji bija ļoti neapmierināti ar ierēdņu sagatavoto lēmumprojektu, tāpēc taksometru vadītāji 8.septembrī ap Ministru Kabineta ēku rīkoja brīdinājumu braucienu.

“No vienas puses mēs priecājamies par šādu koalīcijas haosu, jo tas nozīmē, ka iepriekš pieteiktās likumdošanas iniciatīvās, kurās netika uzklausīti taksometru vadītāju ierosinājumi, ilgi nedzīvos, jo līdz ar kopbraukšanas ieviešanu esošais taksometru darbības regulējums vairs nebūs aktuāls. No otras puses paliek neomulīgi, redzot, ar kādu vieglumu valsts vadītāji var tik haotiski rīkoties,” norāda Genādijs Aksjonovs.

Taksometru vadītāji kopbraukšanai ir gatavi. “Būs tieši tāpat kā citās valstīs, ka līdz ar kopbraukšanas ieviešanu, taksometru vadītāji atstāj mājās plafonus, un kļūst par kopbraucējiem,” zina stāstīt Genādijs Aksjonovs.


“Biedē ne tikai koalīcijas haoss, bet arī neizpratne par taksometru nozarē strādājošo sociālo nozīmību. Starp taksometru vadītājiem ir gan atlaisti aktieri, mūziķi, ierēdņi, cilvēki, kas vēlas piestrādāt, jo nevar izdzīvot ar savu cituviet nopelnīto algu. Lasot atreferējumus no Saeimas sēdes, var just teju tādu kā gandarījumu, ka “redz kā mēs tos taksometru vadītājus likvidēsim kā šķiru”. Tā taču ir tuvredzība!” stāsta Genādijs Aksjonovs.