Ministru prezidente Laimdota Straujuma 2015.gada 7.decembrī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņojusi par savu atkāpšanos.

Straujumas tikšanās ar prezidentu šodien nebija plānota, un tā no rīta pieteikta pēc Straujumas lūguma.

Pēc tikšanās Straujuma paziņoja, ka no amata atkāpjas.

Straujuma uzrunas laikā teica, ka kopumā valsts ir labā stāvoklī. Runājot par valdības darbu, Straujuma uzsvēra, ka tās vadībā ir pieņemti divi budžeti un veiksmīgi aizvadīta ES Padomes prezidentūra.

«Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus» teica Straujuma.

Straujumas krēsls visdramatiskāk sašūpojās pēc tam, kad Straujuma neapdomīgi pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa demisiju, kā arī veica dažādus citus neapdomīgus soļus, tostarp ikvienā intervijā dižojoties ar savu nezināšanu un izturotes necienīgi pret žurnālistiem.

Plaši tiek apspriests Solvitas Āboltiņas faktors, kura loģiski pretendē uz nākamās premjeres amatu, bet kurai ir viens no viszemākajiem uzticības mandātiem sabiedrības, vēlētāju un sociālo partneru vidū.

Tikmēr demisionējušās valdības veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) savas izredzes no jauna vadīt Veselības ministriju (VM) vērtē labāk nekā pirms gada, kad pirmo reizi stājās amatā. Viņš pastāstīja, ka vēlas turpināt darbu valdībā.



LASIET VĒL: Radīts komēdijseriāls: Straujuma stostās un izņirgājas par mūsu mazajām algām. VIDEO