Krieviju pamatīgi sadusmojusi Ukrainas uzvarētāja Eirovīzijas dziesmu festivālā - Krimas tatāru dziedātāja Džamala, kuras dziesmu uzskata par uzbrukumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Nu viņi ķērušies pie ļoti nepatīkamiem līdzekļiem, lai atriebtos dziedātājai par viņas uzvaru. Šķiet, ka pirmo reizi Eirovīzijas konkursa norises vēsturē notiek tik liela ažiotāža.

 



Kā izrādās, dziedātājas vecākiem bija ģimenes kafejnīca ar četriem galdiņiem. Mamma un tēvs gatavoja – māte nacionālos ēdienus: mantus - gardas pelmeņiem līdzīgas mīklas turziņas ar gaļu un buljonu, bet tēvs plovu. Džamala mazgājusi traukus, bet māsa apkalpoja viesus. Ja nebūtu šis krodziņš, dziedātāja nevarētu atļauties mācīties konservatorijā.



Pēc meitas uzvaras Eirovīzijā, Džamalas vecāki saskārušies ar okupācijas varas neiecietību. Pavisam nesen līdz ar zemi nolīdzināts viņu krodziņš Melnās jūras piekrastes mazā pilsētiņā Malorečenskā, Krimā. Oficiālais iemesls – tas neesot atbildis sanitārajām normām un nav maksājis nodokļus. Tikmēr prokrieviskajā presē arī aizvien biežāk parādās pārmetumi Džamalas vecākiem: viņiem, lūk, par neko piešķirta Krievijas pilsonība un viņi saņemot lielas Krievijas priekšrocības, jo atzīti par savulaik represētiem.




Dziedātāja ilgi mēģinājusi vecākus pierunāt aizbraukt no Krimas, bet viņi teikuši - nē. Viņi paši savām rokām būvēja māju, iekārtoja dārzu, un te vienā mirklī lūdzu viņiem to visu pamest...! Mamma nevar atstāt tēvu, tēvs - vectēvu. Tas ir ļoti sāpīgi un grūti.