Kā izrādās, Rīgas mērs Nils Ušakovs ir liels Krievijas propagandas aizstāvis, viņš paudis sašutumu par Krievijas RTR kanāla raidīšanas apturēšanu Latvijā un nosaucis to par absolūti idiotisku lēmumu un kaunu visai Latvijai, sniedzot interviju portālam vesti.lv.

Atbildot uz jautājumu par to, ka viņš domā par Sputnik bloķēšanu un TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizliegšanu uz sešiem mēnešiem, Ušakovs nosauca šos lēmumus par "absolūti idiotiskiem". Viņš ir pārsteigts, ka mūsdienu pasaulē vēl kāds tic tam, ka var regulēt piekļuvi vietnēm un aizliegt TV kanālus, kuri ir pieejami ne tikai kabeļtelevīzijas tīklos, bet arī internetā. Viņaprāt, tā ir XIX gadsimta politika, kad Nikolaja I cenzori, lasot vēstules, atvēra aploksnes un izsvītroja tajās atsevišķus vārdus, atkal aizlīmēja aploksnes un nosūtīja adresātam.

Politiskā izpratnē Ušakovs nosauca abus šos lēmumus par Latvijas kauna traipu. Necieņai pret valsti ir jābūt milzum lielai, lai uzskatītu, ka tās drošību apdraud vietne vai telekanāls. Turklāt ir pazemojoši, ka ES valstī pieņemtie lēmumi, izraisa tik daudz jautājumu no demokrātisko normu viedokļa.