Piektdien, 25.martā pārbaudes spēles Latvija - Slovākija puslaika pārtraukumā LTV7 ēterā tika demonstrēta režisora Oskara Rupenheita īsfilma par SynotTip futbola Virslīgas jauno sezonu, kas saucās ''Svētais Grāls''.

Īsfilmas tēlu lomās iejutās Virslīgas klubu atpazīstamākās personības, kā arī nozīmīgu lomu atveido biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" izpilddirektors Ainārs Tamisārs. Savus atbalstītājus un futbola cienītājus vienaldzīgus neatstās arī Latvijas populārākā un, iespējams, futbolam vistuvākā mūzikas grupa "Prāta Vētra", ar kuru parādīšanās ainu tiks ievadīti īsfilmas spraigākie notikumi.

Īsfilmas režisors ir Oskars Rupenheits, kurš ir veidojis vairākas plaši zināmas ''Piens Fest'' filmas, tai skaitā lielu popularitāti guvušo ''Andrītis pa*isa tubu''.

Kopumā filmēšanas process ilga piecas dienas ar ilgām virsstundām, līdz ar to biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' izsaka lielu pateicību visu klubu pārstāvjiem par izturību, īpaši ''Liepājas'' un ''Ventspils'' spēlētājiem un treneriem, kas īsfilmā ieņem galvenās lomas un līdz ar to veltīja ilgāko laiku filmēšanas laukumā. Lielu pateicību izsakām arī grupai ''Prāta Vētra'', kas atsaucīgi iesaistījās futbola popularizēšanā.

Anotācija: Parasts darba dienas vakars. FK Liepāja puiši pamet savu štābu un dodas mājās. Bet vai pienācīgi apsargāts paliek čempionu kauss? To taču kāro savā īpašumā iegūt visas komandas!


Režisors: Oskars Rupenheits
Galvenais operators: Juris Pīlēns
Scenārija autors: Oskars Rupenheits
Idejas autors: Biedrība "Latvijas Futbola Virslīga"