Ziemassvētku laikā dziedātāja Elizabete Zagorska izdevusi jaunu dziesmu “Eglīte zaļā”, kuras noskaņa un vārdi veidoti pēc Kārļa Skalbes noveles “Ziemassvētki būdiņā” motīviem.

Dziesmas muzikālo aranžējumu veidojis Gints Stankevičs, izmantojot Nika Matvejeva mūziku, vārdu autors Marats Samauskis, vokāls Elizabete Zagorska un muzikālais pavadījums Artjoms Sarvi.

Kaut arī dziesma savā laikā bija Nacionālā teātra Ziemassvētku koncerta repertuārā, tagad tā ir ieguvusi pavisam jaunu skanējumu.

Elizabete Zagorska, iedziedot jauno dziesmu, pasauli uztver kā laiku, kad visa pasaule uz laiku kļūst tīrāka un gaišāka.

“Es no sirds jūtu to, cik pasaule ir atvērta mīlestībai, cik gaiši ir dziesmas vārdi un Nika Matvejeva mūzika. Skumji, ka Niks tagad muzicē Dieva valstībā, taču tas spēks un enerģija, ko dod mūzika – ir palikusi, lai mēs tajā ieklausītos. Visiem klausītājiem novēlu daudz prieka, un šajos svētkos dāvinu vienu no skaistākajām Ziemassvētku dziesmām “Eglīte zaļā””, atzīst dziedātāja.

Šobrīd dziesmu var noklausīties Elizabetes Zagorskas youtube kontā un pavisam drīz tā būs dzirdama radio stacijās:

Priecīgu un saticīgu šo Adventa laiku.

Elizabete Zagorska ir aktrise un dziedātāja, kura sadarbojas ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem. Izveidojusi Ziemassvētku koncertprogrammu “Ziemas sirds”, spēlē un dzied teātra izrādē “Anrī Barbiss vēstules”, kopā ar Mīlas Svētku Orķestri dzied dažādos pasākumos.