"Vējonis klauns? Vai Valsts prezidents?" - šādu jautājumu Valsts prezidentam Vējonim un viņa kancelejai Facebook profilā uzdod Latvijas Televīzijas žurnālists un daudzu raidījumu vadītājs Guntis Bojārs.

"Šonedēļ ceturtdien LTV studijā ierakstījām raidījumu “Lielais jautājums”, kas šoreiz bija veltīts izglītības tematam un problēmai, ka daudzi jaunieši beidzot skolu neprot ne domāt, ne pielietot zināšanas, ne risināt problēmas. Temats smags, diskusija grūta, un LTV ēterā tā būs redzama 25.novembra vakarā.



Taču šoreiz ne par izglītību, bet par mūsu Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kas arī bija aicināts piedalīties šajā diskusijā. Protams, necerēju, ka viņš sīki un smalki iesaistītos domu apmaiņā par pedagoģijas niansēm, bet vēlējos, lai viņš būtu klāt – teiktu, ka izglītības jautājums valstij ir ļoti būtisks un signalizētu tā prioritāti. Ņemot vērā Valsts prezidenta pilnvaras, daudz vairāk jau viņš neko arī nevar.

Taču Valsts prezidents, lūk, bija aizņemts, neko nevarot pārplānot un, tautas valodā runājot, mūs atšuva. Arī tas vēl būtu saprotams – iespējams, viņš domā par valsti citās dimensijās, un ja jau ļoti aizņemts, tad aizņemts.

Bet... Izrādās, šonedēļ viņš piedalās “Vakara šovā ar Renāru Zeltiņu”, tad, atceros, ka viņš nesen jau piedalījās Skuteļa šovā, un vēl pirms tam sporta šovā “Overtime”. Man nav nekas pret nevienu no šiem raidījumiem, katrs savā žanrā ir tiešām ļoti labs, un es arī neesmu pret, ka tādos piedalītos arī Valsts prezidents. Proti, lai tauta jūt un zina, ka viņš spēj jokot un nav nekāda mūmija. Ar to viss būtu kārtībā, bet, ja tas jau sāk iezīmēties kā Vējoņa prioritāte pretēji tam, ka smagākus jautājumus viņš basto, tad es saku, ka nav kārtībā viss. Un “Lielais jautājums” nav pirmais gadījums, kad Valsts prezidents, izrādās, ir ļoti aizņemts. Arī LTV diskusijai par bēgļiem viņš parādīja pigu.


Un tagad lai Valsts prezidents un viņa kanceleja spēj atbildēt uz šo virsrakstā uzdoto jautājumu.

Vējonis klauns? Vai Vējonis ir Valsts prezidents, kam rūp valsts un tās attīstība?"