Kā Jūs droši vien būsiet pamanījuši, kamēr tiesībsargāšanas iestādes aizbildinās ar izmeklēšanas konfidencialitāti, Maximas traģēdijas krimināllietas materiāli ir sākuši "noplūst" pa labi, pa kreisi, dodot iespēju dažādiem medijiem vai nu publiskot tos fragmentus, kas tiem ir izsniegti, vai arī publicēt no šiem materiāliem to, kas pašiem vai to pārstāvētajiem politiskajiem vai citiem grupējumiem tādu vai citādu apsvērumu dēļ ir interesanti vai būtiski.

Šajā situācijā Pietiek vēršas pie visiem un ikviena Maximas traģēdijas krimināllietā iesaistītā, kura rīcībā oficiāli ir nodoti visi kriminālprocesa, kā tiek ziņots, astoņdesmit sējumi. Ja Jūs vēlaties, lai visa sabiedrība uzzinātu pilnu patiesību par Maximas traģēdiju vismaz tiktāl, ciktāl tā atspoguļota krimināllietas materiālos, un lai cilvēki netiktu "baroti" ar nezināmu cenzoru atlasītiem faktiem, Pietiek Jums var piedāvāt šādu iespēju.

Mūsu ierosinājums un piedāvājums ir pavisam vienkāršs - izsniedziet mums uz dažām dienām visus šos krimināllietas 80 sējumus, mēs tos ieskanēsim un publiskosim pilnā apmērā.

Protams, mēs nepublicēsim ne datus par bojāgājušajiem, ne viņu fotogrāfijas, ne citu personisku un sāpinošu informāciju.

Taču, neskaitot šo informāciju, mēs esam gatavi publicēt visus 80 sējumus, - mums pietiks gan resursu to digitalizēšanai, gan servera jaudu publicēšanai. Uzskatām, ka sabiedrība ir pelnījusi šajā lietā uzzināt visu - un nevis tikai kādas informācijas drupatas, ko tai vēlas pasniegt dažādi manipulatori.

Ar mums varat sazināties pa elektroniskā pasta adresi [email protected] vai arī zvaniet Lato Lapsam - 29277525. Protams, pilnīgu konfidencialitāti garantējam - vēstīts portālā Pietiek.com .