ZIŅA PAPILDINĀTA PLKST. 15:00 2015.gada 17.oktobrī: Kā aģentūru LETA informēja Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, kura pēc avārijas tika hospitalizēta, visi, izņemot Tihovsku ģimeni, patlaban ir ceļā uz Latviju.

Tihovsku ģimene palikusi Varšavā, jo ģimenes loceklim Dagnim vēl ir jāārstējas slimnīcā, kā arī jāsagaida ārsta slēdziens. Prognozes liecina, ka Tihovsku ģimene mājās varētu atgriezties trešdien, sacīja Silicka.

* * *

2015. gada 16. oktobrī ap plkst.5 no rīta Polijā, aptuveni 200 kilometrus aiz Varšavas, Kališas pilsētas tuvumā, avarējis autobuss, kurā atradās delegācija no Ludzas, Kārsavas un Zilupes novadiem. Ceļu satiksmes negadījumā cieta pieci cilvēki. Autobuss apledojuma dēļ saslīdējis, nobraucis no ceļa, iebraucis grāvī un apgāzies.
Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Svetlana Rimša pastāstīja, ka pēc negadījuma hospitalizēti Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka, Zilupes novada domes izpilddirektore Aina Borsuka, kā arī televīzijas šova «Dziedošās ģimenes» dalībnieki - Tihovsku ģimenes locekļi, mamma Dace un bērni Laima un Dagnis, kuriem bija paredzēts uzstāties Vācijā.

Negadījumā vissmagāk cietis Dagnis Tihonovskis, kuram ar atgriešanos mājās būs jāpagaida.


Kopā ar Dagni slimnīcā plāno palikt arī viņa mamma, pastāstīja Rimša. Pārējo cietušo traumas neesot tik smagas.

Negadījuma brīdī autobusā atradušies 12 delegācijas locekļi un divi autovadītāji. Delegācija bijusi ceļā uz Vācijas pilsētu Bodenteihu, lai pārslēgtu līgumu ar savu sadraudzības pilsētu.

Uzņēmums «Ludzas tūrisma aģentūra», kam pieder avarējušais transportlīdzeklis, nosūtījis pēc avarējušā autobusa pasažieriem citu autobusu, un cerams, ka vismaz astoņi vai deviņi cilvēki jau rīt atgriezīsies mājās. Autobusa pasažieri, kuri ceļu satiksmes negadījumā necieta, patlaban atrodas siltumā vietējā glābšanas dienesta telpās un ir paēdināti.


Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons pastāstīja, ka pašlaik konsulārā amatpersona no vēstniecības ir devusies uz notikuma vietu, lai atbalstītu negadījumā cietušos, tostarp psiholoģiski.

Saskaņā ar ministrijas rīcībā esošo informāciju lielākā daļa no delegācijas pārstāvjiem nav cietuši, taču daži tomēr ir ievietoti slimnīcā.

Pašlaik ministrija precizē detaļas par notikušo. «Par cietušajiem rūpējas glābēji, notikuma vietā strādā policija, kas lūgs visiem sniegt liecības,» norādīja ministrijas pārstāvis.

Novēlam cietušajiem visdrīzāko tikšanu uz kājām un izveseļošanos!