Par pašmāju rokenrola karali dēvētais Pits Andersons (70) pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņam tika veikta protonterapija, spēkus atgūst Jaunķemeru sanatorijā. “Ārsti pēc tam teica – nav bijuši pārliecināti, vai es spēšu to izturēt,” žurnālam Privātā Dzīve atklāj mūziķis.

Pits Andersons kopš jaunā gada gulējis kā baļķis. “Mana vienīgā kustēšanās bija četrrāpus līdz podiņam,” pēc atgriešanās Latvijā stāsta mūziķis. Viņam vasarā tika konstatēta reta onkoloģiska slimība – liposarkoma, un, lai īstenotu sešu nedēļu ilgu ārstniecības kursu Minhenes klīnikā, mūziķis lūdza palīdzību savas mūzikas cienītājiem. Ātri vien nepieciešamais 21 000 eiro tika savākts, un mūziķis devās ceļā.

“Katru dienu bija pa divām starošanām. Tā bija ļoti liela deva, ko raksturoju kā piecas Černobiļas avārijas. Taču tās bija mērķētas tieši uz audzēju, kas man ir milzīgs. Minhenē gāja visādi. Nebiju iedomājies, ka ārstēšanās aprobežosies tikai ar apstarošanu. Pēc katras procedūras jutos ļoti slikti. Taču savu pamatfunkciju terapija ir veikusi, un arī tas ir labi. Ārsti pēc tam teica – nav bijuši pārliecināti, vai es spēšu to izturēt,” žurnālam Privātā Dzīve klāsta mūziķis.

Pits Andersons ir dziļi aizkustināts, ka tik daudzi cilvēki ar saviem ziedojumiem palīdzējuši šajā nelaimē. “Par to es būšu mūžīgi pateicīgs. Nauda terapijai bija vajadzīga steidzīgi. Katra diena, katra stunda bija no svara. Ja es būtu kavējies, neviena pasaules klīnika man vairs nespētu palīdzēt,” saka mūziķis.

Tagad mūziķis spēkus atgūst Jaunķemeru sanatorijā, kur plāno palikt nedaudz ilgāk par mēnesi. “Tagad tas man ir ļoti vajadzīgs, jo vēl esmu ļoti vārgs. Taču esmu ļoti pārsteigts par pozitīvo un skaisto vidi, gan par attieksmi un sirsnību no cilvēkiem, kas šeit strādā,” atzīst Pits Andersons.