Kad pēc publiski izskanējušas informācijas par it kā alkohola reibumā sarīkotu traci ātrās medicīniskās palīdzības automašīnā Nacionālo apvienību pārstāvošais Andris Vilks šā gada februāra beigās paziņoja par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu, viņš apgalvoja, ka bijis iedzēris tikai "kādus piecdesmit vai septiņdesmit gramus" un nekādus tračus neesot rīkojis - jo "vai tad tas kaut kur fiksēts". Pietiek rīcībā ir nonākuši videoieraksti, kuros šis tas ir gan fiksēts, - tie rāda, kādas briesmu lietas šāds niecīgs alkohola daudzums patiesībā var izdarīt ar uz dzēruma jandalēšanu un publisku melošanu tendētu tautas kalpu, kurš visu laiku mierīgi turpinājis pārstāvēt savus vēlētājus Rīgas domē.

Skandalozais video no Pietiek.com profila:









Dzērumā ar neatliekamās palīdzības mediķiem konfliktējušais Rīgas domes deputāts Andris Vilks (VL-TB/LNNK), visticamāk, tomēr pats izstāsies no partijas un noliks deputāta mandātu, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pirmdien, 28.septembrī, lems par Vilka izslēgšanu no partijas.