Mūziķis Lauris Reiniks nesen atgriezies no Amerikas un nu gatavs ar jaunu sparu mesties šovu vadīšanā, muzikālajās aktivitātēs, kā arī jārod laiks vēl kādam braucienam – viņš vecmāmiņu vedīs ceļojumā uz Romu.

Šoruden par pienākumu trūkumu Lauris Reiniks nesūdzas. Jau svētdien, 27. septembrī, viņš startēs vadītāja ampluā šova Izklausies redzēts otrajā sezonā. Tāpat drīzumā mūziķis klausītāju vērtējumam nodos jaunu dziesmu Tikai divi mēs. “Pēc pavasara jestrā gabala Rīts pieneņpūkās daudzi teica, lai beidzot uzrakstu ko sirdi plosošu, kaut ko līdzīgu Sirds sadeg neparasti. Sacerēju. Latviski dziesma jau tapusi, vēl jāiedzied igauniski un lietuviski,” sarunā ar žurnālu Kas Jauns pauž dziedātājs, kurš regulāri uzstājas arī korporatīvajos pasākumos.

Pa vidu visam mūziķim jāatrod laiks, lai vecmāmiņu 80. jubilejā aizvestu ceļojumā. “Viņa nekad nav bijusi Rietumeiropā, tāpēc viņai kā bijušajai vēstures skolotājai gribu uzdāvināt ceļojumu uz Romu – lai vecmāmiņa ierauga tās vēsturiskās vietas, par kurām mācījusi,” stāsta Reiniks. Romas apgūšana plānota trijatā – vecmāmiņa, tētis un pats Lauris. “Viņa gan uztraucas, vai tur nebūs bēgļu, taču es viņu mierinu, ka viss būs kārtībā,” pauž Reiniks. Arī pašam ir viedoklis par bēgļu uzņemšanu Latvijā. “Izbrīna, ka valdību uztrauc 250 bēgļu ierašanās. Kas tas ir – 250 cilvēku?! Nekas! Slikti apmeklēts koncerts, pustukša zāle!” teica Reiniks, kad vēl nebija zināms, ka Latvijai papildu vajadzēs uzņemt 556 patvēruma meklētājus.

Šeit Lauris Reiniks iejuties Allas Pugačovas tēlā: