Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu Freibergu kļuvuši par vecvecākiem otrajai mazmeitiņai, raksta žurnāls Kas Jauns.

Žurnālista un tulkotāja Kārļa Freiberga (51) un viņa sievas mākslinieces Lindas Freibergas otrā meitiņa pasaulē nāca 5. septembrī. Viņa, tāpat kā māsiņa Alise Marija, dzimusi mājas dzemdībās.

Arī otrajai meitai Freibergu pāris devis divus vārdus – Austra Lilija. “Gribējām vārdu Austra likt jau pirmajai mūsu meitai Alisei, taču, kad Alisīte piedzima, sapratām, ka viņai tas nepiestāvēs. Tagad, piedzimstot mūsu otrai meitai, acumirklī bija redzams, ka viņai šis vārds piestāv. Viens no variantiem bija Austra Māra. Taču sieva gribēja, lai otrs vārds ir no kāda zieda. Tā nu sanāca Austra Lilija,” sarunā ar žurnālu Kas Jauns atklāj laimīgais tētis. Freibergu pirmā meita Alise, kurai nu jau ir divarpus gadi, par mazo māsiņu ļoti priecājas.

Priecīgi ir arī Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs. “Mani vecāki jau bijuši raudzībās. Protams, priecīgi. Ieradās gan ar ziediem, gan torti, gan šampanieti un atveda arī pa kādai dāvaniņai,” atklāj Kārlis.

Austra Lilija ir eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas trešais mazbērns. Viņas meitas Indras ģimenē aug dēls Ivars, kuram nu jau ir pieci gadi.