Grupas Astro’n’out līdere Māra Upmane-Holšteine kopā ar grupas biedriem sniegusi atbalstu kampaņai Izvairies no smēķētāja, kas vērsta pret pasīvo smēķēšanu. “Ir būtiski no cigarešu dūmiem pasargāt gan savus bērnus, gan pašiem sevi, jo veselība ir dzīves stūrakmens,” akcentē mūziķe.

Pasīvā smēķēšana ir nopietns temats, ir jāapzinās riski, ko tā var izraisīt, tāpēc grupa Astro’n’out aicina ikvienu jaunieti, kurš mācās 5.–12. klasē, piedalīties šajā plakātu konkursā, būt sociāli atbildīgiem, parādīt savu attieksmi.

“Katram ir tiesības izvēlēties, kā izturēties pret savu ķermeni un cik ļoti par to rūpēties, taču pasīvā smēķēšana šādu iespēju atņem. Domāju, smēķētāji nav apzināti vienaldzīgi, viņi vienkārši bieži vien nenojauš, kā viņu dūmi ietekmē apkārtējos,” akcentē Māra Upmane-Holšteine.

“Tie, kas skolā bija stilīgie, jo smēķēja, pēc padsmit gadiem izrādās apgrieztā lomā, jo šodien starp maniem draugiem tieši rūpēties par savu ķermeni, sportot un zināt, kā kas ietekmē tavu veselību, ir daudz stilīgāk. Arī mums grupā neviens nesmēķē! Un man kā dziedātājai tas ir īpaši patīkami, jo dūmi nekādi nepalīdz skanīgam, brīvam vokālam,” stāsta mūziķe.