Par tā dēvēto Imantas pedofilu sauktais vīrietis bijis aizturēts jau martā, liecina portāla TVNET rīcībā nonākusi neoficiāla informācija. Toreiz aizturēšanas iemesls bijusi neliela zādzība lielveikalā. Zaglim veiktas DNS analīzes, bet pirms to rezultātu saņemšanas viņš atlaists brīvībā.

Kad policijā beidzot saņemti DNS analīžu rezultāti un saprasts, ka zaglis varētu būt Imantas pedofils, viņš ticis meklēts ar jaunu sparu. Tikai vasarā meklēšana vainagojusies ar rezultātiem - pedofils tika noķerts.

Jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava TVNET norādīja, ka policija nekomentē taktiku un metodiku un publiski neizmeklē krimināllietas. TVNET rīcībā esošā informācija par Imantas pedofila aizturēšanu jau martā neesot gluži precīza.

Imantas pedofils tika aizturēts, jo Kriminālpolicija, izmantojot savas izmeklēšanas metodes, to izskaitļoja kā vienu no personām, kas, iespējams, varētu būt saistīta ar minēto dzimumnoziegumu izdarīšanu. Tikai pēc tam, kad viņš nonāca Kriminālpolicijas redzeslokā aizdomās par dzimumnoziegumiem Imantā un sākta šīs personas rūpīga pārbaude, tika secināts, ka iepriekš viņš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar kādu sīku zādzību.

Protams, tika pieņemts lēmums nekavējoties salīdzināt abus DNS paraugus, kas arī deva apstiprinājumu Kriminālpolicijas aizdomām. Tūlīt pēc sakritības aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts.

Policija paziņo par Imantas pedofila noķeršanu

10.augustā Valsts policija paziņoja: DNS analīzes apliecina, ka aizturētais vīrietis ir tā dēvētais Imantas pedofils. Tas ir divdesmitgadīgs jaunietis.

Darbs ne uz mirkli nebija apstājies, uzsvēra policijas pārstāvis, norādot, ka darbs neapstāsies arī turpmāk, jo jāsaprot noziedznieka uzvedības motīvi un kā viņš izvēlējās savus upurus.

Pie aizturētā atrasts oficiāli iegādāts gāzes ierocis.

Puisis agrāk policijas redzeslokā bija nonācis par narkotiku lietošanu un sīku zādzību, taču pirms tam ar dzimumnoziegumiem nebija saistīts.

Kopš 2014.gada pavasara policija veica plašus pasākumus, lai notvertu personu, kas Imantas mikrorajonā seksuāli izmantoja mazgadīgas meitenes. No janvāra līdz oktobrim Imantas mikrorajona apkaimē notika četri uzbrukumi kopumā piecām meitenēm.

Noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.