Uzrunājot tautiešus Ņūdžersijas latviešu biedrības „Priedaine” 65 gadu jubilejas pasākumā, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pateicās viņiem par latvietības saglabāšanu. „Latviešiem visā pasaulē, tostarp Amerikas latviešiem, ir bijusi īpaša loma, uzturot Latvijas valstiskuma ideju un latviskumu visos laikos – gan padomju okupācijas gados, gan valsts atjaunošanas posmā, gan arī šodien, latviskās vērtības nododot nākamajām paaudzēm,” uzsvēra Ināra Mūrniece.

Latvieši ir visur un var visu, ja ir vienoti, savā uzrunā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja: „Kopā mēs –esam liels spēks, īpaši mūsu valstij tik nozīmīgos vēsturiskos notikumos kā Baltijas ceļš vai tautas prieka brīžos, tādos kā dziesmu svētki.” Saeimas priekšsēdētāja citēja dzejnieka Andreja Eglīša vēlējumu mūsu valstij – „Turies uz kājām!”, novēlot Latvijai un mūsu tautiešiem visā pasaulē vienmēr būt stingriem savā pārliecībā un mīlestībā uz Latviju.

Svinīgajā pasākumā Saeimas priekšsēdētāja Ņūdžersijas latviešu biedrībai pasniedza simbolisku dāvanu - Lielvārdes jostu un „Lāču” rupjmaizes kukuli.

Ņūdžersijas latviešu biedrība „Priedaine” ir nozīmīgs ASV mītošo latviešu centrs, kas jau 65 gadus rūpējas par latviešu tautas kultūras vērtību saglabāšanu un attīstību.

I.Mūrniece no 27.augusta līdz 4.septembrim uzturas Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kur Ņujorkā piedalās 4.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē un 10.Sieviešu-parlamentu spīkeru sanāksmē.