Uģim Magonim (50) šobrīd bija jāsauļojas Francijas dienvidos, tā vietā pirms nedēļas ar pusmiljonu lielu «kukuli» savā «Mercedes Benz» automašīnā aizturētais «Latvijas dzelzceļa» prezidents ir izolēts Centrālcietuma mūros un tiek stundām ilgi pratināts. Viņa sieva, 30 gadu jaunā Krievijas pilsone Anastasija, jūtoties vientuļa un nezinot, kam uzticēties svešajā valstī, kurā viņai neesot daudz draugu, kā vēsta Vakara Ziņas un portāls Nra.lv.

24 stundas vieninieka kamerā

Magoņu ģimenes draugi par notikušo ir šokā un zina stāstīt, ka Uģis ar jauno sievu un abu mazajiem bērniem – Sofiju un Aivaru – tieši šajās dienās bija ieplānojuši atpūtu Francijas dienvidos. Aviobiļetes uz Nicu jau bijušas kabatā, bet tā vietā, lai baudītu miljonāru un kinozvaigžņu iecienītās Franču Rivjēras sauli, Uģis otrdien tika pārvests uz Centrālcietumu, kur pirmās 24 stundas pavadīja tā dēvētajā karantīnā. Zinātāji stāsta, ka tā esot vieninieka kamera bez logiem, jo atrodas cietuma pagrabstāvā, un tajā pirms nonākšanas kamerās pie citiem ieslodzītajiem «aklimatizācijai» tiekot turēti visi jaunpienācēji, neatkarīgi no tā, cik bagāti vai ietekmīgi viņi ir.

Vai izturēs cietuma dzīvi?

Ļaunas mēles melš, ka Uģis, kurš pieradis pie dārga dzīvesveida, komforta un apkārtējo pielūgsmes, ilgi neizturēšot cietuma dzīvi un salūzīs. Viņa sievai, Krievijas pilsonei, 30 gadus jaunajai Anastasijai kopš aizturēšanas savu dzīvesbiedru nav izdevies satikt, iespēju uzmest skatienu un atbalstīt Uģi viņa svētdien, slēpusies aiz melnām saulesbrillēm, gaidīja aiz tiesas durvīm, kad tā lēma par «Latvijas dzelzceļa» prezidenta paturēšanu apcietinājumā.

Tas bijis kā sitiens pa pieri daudziem. Viņa tuvākie cilvēki līdz brīdim, kad kļuva skaidrs par atrasto pusmiljonu un to, ka viņš aizturēšanas brīdī centies mukt, bija pārliecināti, ka «Latvijas dzelzceļa» prezidents «iegāzts», Rīgā pat izplatījās versija, ka Magoņa mašīnā tīšām kāds ielicis svešu naudu, lai viņu iegāztu, un summa bijusi simtreiz mazāka.

Sievas iegriba – īsteni carisks dzīvesveids

Kāds Uģa draugs »Vakara Ziņām« atklāja personisku viedokli, ka «Latvijas dzelzceļa» šefam galvu sagrozījusi tieši Anastasija, kura no vīra vēlējusies īsteni carisku dzīvesveidu, un tas viņu padarījis neuzmanīgu. «Tas, ka tā beigsies, man bija skaidrs jau, kad Uģis pameta Helēnu (domāta «Latvijas dzelzceļa» šefa iepriekšējā civilsieva, dēla Daniela māte Helēna Bibika – red. piez.). Viņa tajā pārī bija galvenā, smadzenes un dzinējs, viņa pieskatīja biznesu un piesedza, lai viss būtu «tīrs»,» sarūgtinājumu neslēpa Magoņa ģimenes draugs.

Citi savukārt spriež, ka Magonis tumšmati Anastasiju apprecēja daļēji, lai vēl vairāk uzlabotu attiecības ar «Krievijas dzelzceļa» vadību, no kā ieguva gan viņa privātais bizness, gan Latvijas tranzīta nozare. Tiek baumots, ka Anastasija, kuras pirmslaulību uzvārds bija Bakuļina, ir ne vairāk, ne mazāk kā «Krievijas dzelzceļa» šefa, prezidentam Vladimiram Putinam tuvā Vladimira Jakuņina radiniece vai pat ārlaulības meita. Ir gan versija, ka šo stāstu par sevi izplatījusi pati Anastasija, kad vēl tikai «cerējās» ar Uģi Magoni. Tieši Anastasija pamudinājusi Magoni uz 50. dzimšanas dienas svinībām Rundāles pilī ar krievu cariem piedienīgu vērienu. Uz šo dzimšanas dienu, kā zināms, ieradās arī ASV «melnajā sarakstā» iekļautais Jakuņins, un to var uzskatīt par Magoņa nedienu sākumu, jo viņš uz sevi izsauca specdienestu dusmas.