Latvija nav tik vāja, lai nevarētu uzņemt 250 bēgļus, turklāt jāņem vērā, ka viņi Latvijā nepaliks un meklēs bagātākas valstis, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš pats personīgi esot gatavs «kādam no bēgļiem izmaksāt vienvirziena biļeti uz Berlīni», to Lembergs paziņoja intervijā LNT raidījumā «900 sekundes».

Lembergs pauda, ka, runājot par bēgļiem, no Latvijas 25 gados aizbēguši 700 000 cilvēku. «Kā par brīnumu Eiropas Komisija, neviena Eiropas Savienības dalībvalsts nav jautājuši - kā tad tā?»

«Runājot par Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu bēgļiem, šī situācija jāskatās cēloņsakarību sakarībā. Šobrīd uz Eiropu taisās izbraukt deviņi miljoni bēgļu, Eiropa uzņems 55 000, no tiem 250 - Latvija. Nevajag eksportēt pilsoņu karu, kā tas bija Tunisijā, Sīrijā, Irākā, Afganistānā. Tas ir tas cēlonis.»

Lembergs uzskata, ka gadījumā, ja Latvija atteiktos uzņemt 250 bēgļus, tas liecinātu par vājuma pazīmi.

«Tie 250 bēgļi to Latviju jau neuzspridzinās. Nu, ja esam tik vāji, ka nevaram uzņemt 250 bēgļus, tad neesam ne plika graša vērti. Es domāju, ka mēs esam vairāk vērti. Otrkārt, viņi no Latvijas aizbrauks, jo Latvija ir nabadzīga valsts, ir bagātākas, es pat būtu gatavs kādam no viņiem personīgi izmaksāt biļeti uz Berlīni vienā virzienā. Ja skatāmies plašākā mērogā, 250 bēgļus mēs varam uzņemt, jo mēs neesam tik vāji,» uzskata Lembergs.