Ar asām zobgalībām savus kritiķus sociālajā tīklā «Twitter» aizvadītajā sestdienā «atšuva» iemīļotais pašmāju mūziķis Intars Busulis. Kad plašāk nezināmi «čivinātāji» Busulim kārtējo reizi pārmeta brāļošanos ar Krievijas māksliniekiem un dziedāšanu krievu mēlē, viņš tiem veltīja zobgalīgas replikas, katram iesakot pa nerātnai apakšveļai, kā vēsta Vakara Ziņas un portāls Nra.lv.

Bārstās ar draiskulībām

Kādai kritiķei Intars Busulis rekomendēja izvēlēties īpašu apakšveļu «purkšķinātājiem» un atbildes ierakstā «Twitter» pievienojis saiti uz attiecīgu ziņu, ka šāda apakšveļa nule izgudrota. Citam sašutušajam Busulis ieteica tautiskos stringus «Kūsiņš» – arī par šo jaunumu šovasar ziņoja interneta portāli. Tiesa, jau pēc dažām stundām Busulis savas draiskulības bija paguvis no «Twitter» konta izdzēst, kādam no kritiķiem radot aizdomas, vai tikai mākslinieks ar pikantajām asprātībām nav bārstījies, būdams kunga prātā. «Eh, laikam pa šmigai sarakstīja, skaidrā prātā izdzēsa,» «Twitter» kontā sprieda kāds Jānis Zalgauckis.

Sanākušos klausītājus uzrunāja tikai krieviski

Jampadracis sākās pēc Busuļa uzstāšanās Doma laukumā džeza festivāla «World Jazz Festival 2015» atklāšanā aizvadītajā nedēļas nogalē. Tiešām, Busulis festivālu atklāja kopā ar Krievijas dziedātāju Arkādiju Ukupņiku un džeza saksofona zvaigzni Igoru Butmanu no Krievijas. Lai gan Busulis runāja latviski, aicinot Doma laukumā sanākušos dziedāt līdzi Ukupņika versijai par džeza leģendas Lūisa Ārmstronga reiz izpildīto «Hallo, Dolly!», slaveno piedziedājumu aizstājot ar «Hallo, Riga!», pats Ukupņiks pēc Busuļa ievadvārdiem krieviski paziņoja: «Ja ņečevo ņepoņal (es neko nesapratu)!» un sanākušos klausītājus uzrunāja tikai krieviski.

Tas viss sociālā tīkla «Twitter» «dežurantus», kuriem vienmēr ir viedoklis un kāda dubļu pika pie rokas, izprovocēja uz kārtējo Busuļa kritizēšanu. «Intar, gāju tevi klausīties. Domāju, dzirdēšu #jazz, bet dzirdēju «Jauno vilni» Rīgas centrā. Pf... Kā tā?» vīpsnāja juriste Ieva Brante. Viņai piebalsoja mākslinieks ilustrators Edgars Sims: «Intar, Jūs apzināties savu svarīgo lomu LV&RU kopējās kultūras telpas nostiprināšanā? Un vēl – ja Jūs dzīvotu pirms 80 gadiem, Jūs koncertētu Hitleriskajā Vācijā? Vai boikotētu?»

Maestro, «Prāta vētra» un nu arī Busulis svītrots

Dusmas «tviterkritiķos» izraisīja arī Busuļa zobgalīgie ieteikumi jaunas apakšveļas iegādei. Kāda Anna Ulla Rone dzēlīgi ierakstīja: «Busulis šodien aktīvi izplata info par apakšveļu, laikam zināšanas būs sasmēlies, jo paša lūpas pie Krievijas pakaļas pielipušas.» Iespējams, sapratis, ka ar dullajiem tikai pa labam, vai sakautrējies par savām zobgalībām, Busulis drīz savus atbildes ierakstus izdzēsa, lai gan mākslinieka izvēle atbildēt uz aizskarošu kritiku ar joku būtu apsveicama.

Jāpiebilst, ka šie Busuļa kritiķi, atšķirībā no mākslinieka, ne ar kādiem īpašiem sasniegumiem nav pazīstami. Kad putekļi pēc vārdu kaujām bija nosēdušies, kāds «Twitter» lietotājs Ģirts ar lietotājvārdu «@irts1» trāpīgi ierakstīja: «Ļoti «pareizi», labākos LATVIEŠU mūziķus apēdam un desa pilna. Stulbeņu bars.» Bet literāte Māra Treiberga piebilda: «Maestro jau ir svītrots, piekūns, prātavētra ir svīroti, imka svītrots, nu svītrojam busuli arī», uzskaitot par «brāļošanos ar krieviem» kritiķu jau «noēstos» maestro Raimondu Paulu, dziesmas «Piekūns skrien debesīs» izpildītāju Ainaru Mielavu, «Prāta vētru» un Imantu Kalniņu.