Latvijai, tostarp arī Jūrmalai, ir jāuztraucas par nevis par krievu tūristu uzplūdumu, bet par masveida citu cilvēku atbraukšanu, kuriem ir citas kultūras tradīcijas. Tādu viedokli radio Baltkom pauda pazīstamā Latvijas dziedātāja Laima Vaikule, komentējot krievu tūristu skaitu samazinājumu Latvijā.

„Mani, piemēram, vairāk uztrauc ķīnieši nekā krievi. Un, lūk, kāpēc. Nesen es Euronews ieraudzīju raidījumu, kurā rādīja, kā viena ķīniešu grupa protestē pret otru, kura uzturā lieto suņu gaļu. Kad šie cilvēki pie mums atbrauks, kādas tradīcijas viņi atvedīs? Labi, ja pie mums tas aizliegts ar likumu. Bet ja nav, tad es būšu pirmā, kas nostāsies tās mājas priekšā, kur apēdīs suni! Turieties, ķīnieši!” emocionālā tonī paziņoja Laima, uzsverot, ka suņus nekad neatstās nelaimē, tāpat kā bērnus.

Dziedātāja uzskata, ka Jūrmala ir kūrortpilsēta, un tai ir jādzīvo uz tūristu rēķina. Cilvēki, kas atbrauc uz turiene, tērē naudu, tāpēc tur ir jānotiek dažādiem pasākumiem un festivāliem, kā Jaunais vilnis.

„Man ļoti patīk Jūrmala, un es ļoti gribētu, lai Jaunais vilnis atgriežas. Jūrmala ir kūrortpilsēta, bet mums nav tik daudz saules un tik silta jūra. Tāpēc Jūrmalā ir kaut kam jānotiek, lai cilvēki uz turieni brauktu. Jaunais vilnis bija burvīgs laiks, kad Jūrmalā dzīvojošie cilvēki varēja nopelnīt. Bet es esmu laimīga, kad manā valsī cilvēki ir bagāti, veseli un laimīgi,” teica Vaikule.

Dziedātāja arī piebilda, ka viņas festivāls Laima Vaikule Rendez-vous (notika Dzintaru koncertzālē 8.un 9.jūlijā) nav bijis iecerēts kā Jaunā viļņa alternatīva, un viņai ļoti žēl, ka situācija ar konkursu izveidojušies tāda.

„Man žēl, ka kaut kas tāds ir noticis, jo sportisti un mākslinieki ir cilvēki, kas apvieno tautas,” piebilda Vaikule.

Taču Vaikule atklāja, ka neuzskata Jūrmalu par tukšu pilsētu.

„Mans paziņa dzīvo mājā, kurā daudzi dzīvokļi pieder krieviem. Nesen viņš pastāstīja, ka daudzos lōgos jau redzama gaisma. Tātad visi ir šeit. Leonīds Jarmoļņiks (Krievijas mākslinieks) ne tikai sev šeit dzīvokli nopirka, bet arī bērniem. Viņš saka, ka tāds gaiss kā Jūrmalā vairs nav nekur,” teica Vaikule.